του Νίκου Βιτσιλάκη

Mέχρι σήμερα όλοι μιλούσαμε για τον πολυπρωταθλητή του MotoGP Marc Marquez, αλλά μάλλον ήρθε η στιγμή που θα αρχίσουμε να κάνουμε το ίδιο και με τον κατά τρία χρόνια μικρότερο αδερφό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Alex Marquez γεννήθηκε τον Απρίλο του 1996, εμφανίστηκε στους αγώνες από πολύ νωρίς (2010) και έκανε όλο τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί του δύο χρόνια αργότερα (2012), όταν και κατέκτησε το Ισπανικό πρωτάθλημα στην κατηγορία Moto3, αλλά και πολύ περισσότερο το 2014, χρονιά που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην ίδια κατηγορία.

Από το 2015 συμμετέχει ανελλιπώς στη Moto2 του MotoGP, αρχικά με πενιχρά αποτελέσματα (14ος την πρώτη χρονιά, 13ος το 2016), στη συνέχεια τα πράγματα καλυτέρεψαν (4ος το 2017 και το 2018), για να φτάσουμε στην -προσωρινή- κορυφή τη φετινή χρονιά, καθόσον προηγείται στη βαθμολογία μετά από 10 αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμφάνισή του στον τελευταίο αγώνα (Brno Τσεχίας) ήταν απόλυτα κυριαρχική, όχι τόσο γιατί κατέκτησε την 5η του φετινή νίκη, ούτε γιατί διέλυσε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου, αλλά γιατί μεγάλωσε τη διαφορά από τους διώκτες του (161 βαθμοί έναντι 128 του Luthi και 110 των Fernandez και Navarro). Ξεκινώντας από την Pole position (που ήταν η 2η του για φέτος) έστριψε πρώτος στην τρίτη στροφή της πίστας και έμεινε εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας χωρίς να απειληθεί από κανέναν.

Οι εμφανίσεις του 23χρονου Ισπανού αναβάτη της ομάδας Marc VDS  γίνονται όλο και καλύτερες, μπορεί να ξεκίνησε τη χρονιά με μέτρια αποτελέσματα αλλά η συνέχεια ήταν άκρως εντυπωσιακή, με τον Alex να έχει κυριαρχήσει στους 5 από τους τελευταίους 6 αγώνες της σεζόν. Απομένουν ακόμη 9 για να δούμε αν ο μικρός αδερφός του τεράστιου Marc Μarquez θα μπορέσει να κρατηθεί στην κορυφή και -με τον τρόπο αυτό- να βάλει υποψηφιότητα για μια θέση σε ομάδα της μεγάλης κατηγορίας το 2020, έστω και δορυφορική.

Τα προσόντα δείχνει πως τα έχει, το “μέσο” δεν του λείπει, οπότε μην απορήσετε αν τον δείτε να παίρνει τη θέση του εργοστασιακού Lorenzo δίπλα στον αδερφό του. Και τότε, η “δυναστεία Marquez” θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης