Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Την τελευταία ευκαιρία για προετοιμασία πριν από την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς στο WSSP300 είχε ο Γιάννης O Γιάννης Περιστεράς έχει την στήριξη της Yamaha Μοτοδυναμική.Περιστεράς. Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης βρέθηκε στην πίστα του Misano με την ομάδα της ProGP και για δύο ημέρες είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη νέα αγωνιστική του μοτοσικλέτα Yamaha R3 προδιαγραφών World Supersport 300 και να γνωρίσει την ομάδα και τους μηχανικούς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Περιστεράς εγκλιματίστηκε πολύ γρήγορα με τον τρόπο δουλειάς της ομάδας, δούλεψε πολύ πάνω στην τηλεμετρία για να ρυθμίσει σωστά τη μοτοσικλέτα του και τη δεύτερη ημέρα άρχισε να κινείται σε πολύ ανταγωνιστικό ρυθμό. Ο ταχύτερος χρόνος του Περιστερά ήταν στο 1:50.4 και κατάφερε να μείνει σε αυτό το επίπεδο για πολλαπλούς γύρους. Σημείο αναφοράς ήταν ο ομόσταβλος στην ομάδα του Mastroluca ο οποίος σημείωσε χρόνο στο 1:49.8 έχοντας πολύ μεγαλύτερη εμπειρία τόσο με τη μοτοσικλέτας όσο και με την ομάδα.

Πολύ καλό το γυρολόγιο του Περιστερά τη δεύτερη ημέρα.

Εντυπωσίασε την ομάδα του ο νεαρός Έλληνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 16χρονος Περιστεράς δήλωσε μετά τις δοκιμές στο Misano: «Σήμερα ήταν μια πολύ καλή ημέρα δοκιμών, Τη δεύτερη ημέρα είχε πιο δυνατό ρυθμό από τον πιο έμπειρο teammate του.αφού καταφέραμε να βρούμε τη μέθοδο που θα ρυθμίζουμε την Υamaha R3, ώστε να μπορώ να οδηγώ με τον τρόπο που θα μας δίνει καλούς χρόνους. Προσπαθήσαμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε περίοδο δοκιμών και να παίρνουμε κάθε φορά το καλύτερο από τα λάστιχα της Pirelli, είτε ήταν καινούργια, είτε είχαν κάνει αρκετούς γύρους. Πηγαίνουμε στην Αραγκόν με αισιοδοξία για το ξεκίνημα αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Ευχαριστώ όλους όσους βοηθούν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Περιστεράς θα αγωνιστεί φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 με την ομάδα του Omar Menghi (ProGP). Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 9-10 Απριλίου στην πόστα του Aragon στην Ισπανία με τον Έλληνα αναβάτη να τα βάζει με τους κορυφαίους της κατηγορίας σε 8 διαφορετικές πίστες και σε 16 ξεχωριστούς αγώνες σε μια συναρπαστική χρονιά. Το WSSP300 ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και σίγουρα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον η πορεία του Περιστερά στο κορυφαίο επίπεδο.

Για πρώτη φορά στη σέλα της Yamaha R3 προδιαγραφών WSSP300.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανανέωση για τη σειρά Qualifier της Dunlop

Με το νούμερο 81 στο WSSP300 ο Περιστεράς

Επισημοποιήθηκε η συμφωνία ProGP και Περιστερά για το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης