5o Scooter Rally Αντοχής: Στο βουνό των Κενταύρων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 14:29
5o Scooter Rally Αντοχής: Στο βουνό των Κενταύρων

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το scooter rally, με την εφετινή διοργάνωση να πραγματοποιείται στο πανέμορφο Πήλιο και στον νομό Μαγνησίας.

Όλα θα συμβούν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2019, με την εκκίνηση του Rally να δίνεται από το λιμάνι του Βόλου (μπροστά στην εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου) στις 8 Ιουνίου 2019 στις 13:00 ακριβώς. Η διανυκτέρευση της 1ης μέρας θα γίνει στα Καλά Νερά Βόλου, απ' όπου θα γίνει και η εκκίνηση της 2ης μέρας στις 09:30 ακριβώς. Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στο λιμάνι του Βόλου στις 9 Ιουνίου 2019. Στον τερματισμό θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα, ενώ λίγες μέρες αργότερα -μετά την καταμέτρηση των βαθμών των αγωνιζομένων στο Ατομικό και στο Ομαδικό- θα γίνει εκδήλωση απονομής των κυπέλλων, των επάθλων και των μεγάλων δώρων που εξασφαλίζει η διοργάνωση κάθε χρόνο για τους νικητές. Το φετινό “αγώνα-οδοιπορικό” υποστηρίζουν δυναμικά με την παρουσία τους δυο νέες μοτοσυκλετιστικές και όχι μόνο παρέες (Thessalia Scooter Club και Greece Scooter Team), αποδεικνύοντας με τη συμμετοχή τους ότι η δημιουργική συνεργασία έχει μόνο θετικά αποτελέσματα και βοηθάει έτσι ώστε όλοι να περνάμε πραγματικά καλά.

Έχει τη δική του ιστορία ο θεσμός

Το πρώτο Rally Αντοχής του θεσμού διοργανώθηκε για 1η φορά το Μάιο του 2015 στην Αττική και με πρωτόγνωρη συμμετοχή εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο θεσμό για όλους τους αναβάτες scooter αλλά και μοτοσυκλετών. Διεξάγεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές αυτής της χώρας αλλά και να νοιώσουν την απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση μακριά από τη ρουτίνα της πόλης και της καθημερινότητας. Κατά τη διάρκεια του “αγώνα - οδοιπορικού” αναπτύσσεται η ομαδικότητα και η συντροφικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ στο τέλος οι περισσότεροι νοιώθουν σαν να γνωρίζονται από καιρό, έχοντας βοηθήσει ο ένας τον άλλο σε διάφορα απρόοπτα που μπορούν να προκύψουν, όπως αναγνώριση σωστής πορείας, βοήθεια σε τυχόν τεχνικό πρόβλημα κλπ. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να σημειωθεί ότι στο Rally δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε αγωνιζόμενος. Η συλλογή βαθμών, ολοκληρώνοντας τα ζητούμενα από τη διοργάνωση και μόνο αυτό, μπορεί να φέρει κάθε συμμετέχοντα στην 1η θέση της κατάταξης.

Αναβάτες με “ταξιδιωτικές ανησυχίες”, αντοχές και διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση, καλούνται να ολοκληρώσουν μια χιλιομετρική απόσταση 300-350 χλμ. -σχεδιασμένη από τη διοργάνωση- οδηγώντας περίπου 8-10 ώρες κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο με ασφάλεια και φυσικά ακολουθώντας τον Κ.Ο.Κ. Σε αυτόν τον “αγώνα – οδοιπορικό” οι συμμετέχοντες μαζεύουν βαθμούς με τρεις τρόπους: Στην κατηγορία Ατομικό ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι ο νικητής του Αντοχής. Στην κατηγορία Ομαδικό (από 3 συμμετοχές και άνω), η ομάδα που θα συγκεντρώσει τον υψηλότερο μέσο όρο της βαθμολογίας των μελών της θα είναι η νικήτρια και θα κερδίσει και το έπαθλο της κατηγορίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να βγάλουν συγκεκριμένες φωτογραφίες που θα ζητηθούν από τη διοργάνωση, να παίξουν σε παιχνίδια κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αλλά και να απαντήσουν σε γρίφους που έχουν σχέση με όλη αυτή την περιπέτεια. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νόμιμοι οδηγοί, με scooter ή/και μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως μάρκας, τύπου ή κυβισμού. Συνειδητοποιημένοι “ταξιδιάρηδες” έως και αρχάριοι, άντρες και γυναίκες με συνεπιβάτη ή χωρίς, που θέλουν να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και «αντοχές» οδηγώντας το δίτροχό τους είναι δεκτοί.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και για συμμετοχές στο greekscooterrally@gmail.com   

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 14:29