Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τα 50 χρόνια Yamaha στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρία Μοτοδυναμική είχε μία μεγάλη έκπληξη για τους προσκεκλημένους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο μοντέλο Yamaha YA-6 του 1968 που εφοδιάστηκε με το επαναστατικό για την εποχή σύστημα ξεχωριστής μίξης καυσίμου / λαδιού Autolube. Ο 1-κύλινδρος κινητήρας είχε χωρητικότητα 125 κ.εκ. και η ισχύς του έφτανε τα 11 άλογα

 

Μία ολόκληρη ιστορία….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλοντας να γιορτάσει την παρουσία της στη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συγκέντρωσε 39 Η “Μοτοδυναμική” συνεχίζει να γράφει (πλέον) ιστορία σε ό,τι… κινείται μοτοσυκλέτες που αποτυπώνουν ένα μεγάλο μέρος της ιστορία, της ιαπωνικής φίρμας, στο παγκόσμιο στερέωμα.

Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, η μίνι «έκθεση» με τα σπάνια και συλλεκτικά δίτροχα (και ένα τρίτροχο) περιλαμβάνει από την πρώτη μοτοσυκλέτα Yamaha YA-6 του 1968, το TZ 750 του 1979, τη R1 του 1998, τα πρώτα XT, τη θρυλική Tenere, τη YZ 450 του Stefan Everts, την V-Max 50th anniversary με τον θηριώδη κινητήρα των 1.8 λίτρων μέχρι και το σημερινό Niken με τους τρεις τροχούς.

To Yamaha R1 (μέση) κυκλοφόρησε το 1998 και έφερε επανάσταση στην κατηγορία του...

 

Και… σπάνια εκθέματα marine

Τέσσερα εκθέματα marine που σπάνια βλέπεις κάθε μέρα…Από την εκδήλωση δε λείπουν και τα προϊόντα θαλάσσης, όπως το δεύτερο Marine Jet της Yamaha με την ονομασία WaveJammer 500, ο εξωλέμβιος κινητήρας P200 των 9,9 ίππων του 1968 αλλά και η πρώτη εξωλέμβια των 3,5 ίππων!

Το κερασάκι στην τούρτα αφορά σε δύο εκδόσεις Yamaha 50 years edition. H πρώτη έχει να κάνει με την αγωνιστική μοτοσυκλέτα R1 και η δεύτερο με το… εκρηκτικό SuperJet 700.

Δύο μοναδικά 50 years edition Yamaha. Αριστερά η αγωνιστική R1 και δεξιά το SuperJet 700

 

Αποκλειστικό video

Στο παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε μία πραγματικά απίθανη συλλογή μοτοσυκλετών Yamaha με 39 μοντέλα που ποτέ στην ιστορία δεν έχουν «καθίσει» η μία δίπλα στην άλλη, επί ελληνικού εδάφους…

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης