του Νίκου Βιτσιλάκη

Κατά τη διάρκεια του περίφημου Γερμανικού φεστιβάλ μοτοσυκλέτας η Honda τίμησε και πάλι την τετρακύλινδρη ιστορία της συμμετέχοντας σε αγώνες και παρουσιάζοντας βελτιωμένα CB1000R!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Honda άλλαξε τον χάρτη των μοτοσυκλετών παρουσιάζοντας το CB750 και δημιουργώντας μια κατηγορία που έμελλε να μεσουρανήσει. Μισός αιώνας γεμάτος μοναδικές τετρακύλινδρεςς μοτοσυκλέτες που αγαπήθηκαν από εκατομύρια αναβάτες και που έδειξαν το δρόμο της επιτυχίας στους υπόλοιπους κατασκευαστές. Πριν λίγες μέρες, μέσω της αντιπροσωπείας της στη Γερμανία, η Honda συμμετείχε -και πάλι- στο μοναδικό αυτό τριήμερο φεστιβάλ, το οποίο λαμβάνει χώρα επί 14 συναπτά χρόνια στην περιοχή Leonberg κοντά στη Στουτγκάρδη φροντίζοντας να συγκεντρώνει κάθε φορά δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών. Το Glemseck 101 είναι συνώνυμο με την μοτοσυκλετιστική αγωνιστική παράδοση στη Γερμανία, ήδη από τη δεκαετία του ’60 διέθετε πίστα (ονόματι Solitude Track) και φιλοξενούσε σημαντικούς αγώνες μοτοσυκλετών (αλλά και και αυτοκινήτων). Είχε μήκος 11(!) ολόκληρων χιλιομέτρων και μέχρι τα μέσα του ’60 γινόντουσαν εκεί αγώνες Formula One και MotoGP.

Το φεστιβάλ έχει ελεύθερη είσοδο και είναι ανοικτό σε κάθε μάρκα και σε κάθε τύπο μοτοσυκλέτας, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει από κοντά ευφάνταστες custom δημιουργίες, να δει “κόντρες” επώνυμων και ανώνυμων αναβατών, όπως επίσης και να παρακολουθήσει διάφορες εκδηλώσεις με θέμα τη μοτοσυκλέτα σε κάθε της μορφή και έκφραση. Οι συμμετοχές είναι πολλές και προέρχονται από πολλές χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, αρκεί να αναφέρουμε πως το paddock που στήνεται έχει μήκος περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρο! Καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ γίνονται αγώνες dragster με διπλές συμμετοχές σε μια ευθεία 200 μέτρων, ενώ οι live μουσικές δεν σταματούν όλο το 24ωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσημη αγωνιστική συμμετοχή της Honda απαρτιζόταν από δύο επώνυμους αναβάτες, συγκεκριμένα τους Alex Polita και Connor Cummins. Όμως, οι διακρίσεις ήρθαν από αλλού για τον Ιάπωνα κατασκευαστή, που πήρε μέρος σε διαγωνισμό βελτιώσεων με τρία CB1000R, όλα με την υπογραφή του τοπικού αντιπρόσωπου Kummich. Για την ιστορία, νικητής ήταν μια δημιουργία ονόματι “Monoposto”, που όπως φανερώνει το όνομά της διέθετε σέλα μόνο για τον οδηγό. Η ψηφοφορία ήταν ανοικτή σε όλο τον κόσμο και έγινε τόσο μέσω social media όσο και επιτόπου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το video που ακολουθεί έχει την υπογραφή της Honda και μέσα από αυτό μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από παλαιότερη εκδήλωση του Glemseck 101. Μακάρι του χρόνου να είμαστε και εμείς εκεί!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης