του Νίκου Τσαμάνδουρα 

Σίγουρα δεν μπορούμε να μαντέψουμε το μέλλον, ούτε καν τα επόμενα 9 χρόνια, ωστόσο οι άνθρωποι της Fuller Moto την προσπάθειά τους την έκαναν. Όσον αφορά στη μοτοσικλέτα τουλάχιστον. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντός του 2029 Majestic, του εξωγήινου δίτροχου που βλέπετε δηλαδή, υπάρχει μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Zero Motorcycles. Κάπου εκεί τελειώνει και οτιδήποτε το συμβατικό ως προς το ηλεκτροκίνητο custom, καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα με ό,τι έχουμε συνηθίσει. Αλουμίνιο παντού, hub steering για τους «ψαγμένους», διαφανείς ζάντες 23(!) ιντσών από πολυκαρβανικό υλικό, άκρατα cnc και 3D printed εξαρτήματα από τιτάνιο, όλα αυτά με τη σχεδιαστική προσέγγιση μιας μοτοσικλέτας του 1929! 

Η εναλλακτική σκέψη δεν περιορίστηκε μόνο στα της εικόνας, καθώς το πλαίσιο της μοτοσικλέτας-δότη ήρθε κυριολεκτικά πάνω κάτω, ενώ και οι μπαταρίες βρήκαν τη θέση τους σε διαφορετικό από το αρχικό σημείο. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα των 46 ίππων, δίνουν περίπου 140χλμ./ώρα τελική με την αυτονομία να φτάνει τα 170χλμ. ανά φόρτιση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν αναρωτιέστε πώς θα γίνει δικό σας το Majestic του μέλλοντος, ετοιμαστείτε να απογοητευτείτε λίγο περισσότερο από ό,τι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Και ο λόγος είναι πως πρόκειται για μια και μοναδική μοτοσικλέτα, που ανατέθηκε στον Bryan Fuller από το επίσης εκκεντρικό Haas Moto Museum and Sculpture Gallery, σαν κομμάτι μιας συλλογής με πάνω από 190 custom μοτοσικλέτες. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοιου είδους εγχειρήματα πάνε τη μοτοσικλέτα σαν έννοια πιο μπροστά, εξελίσσοντας το design, τις τεχνικές κατασκευής και φυσικά τη φαντασία των μελλοντικών σχεδιαστών. Πώς να είναι άραγε οι μοτοσικλέτες το 2029; 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης