15.000 επισκέπτες στη γιορτή της Moto Guzzi!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 09:00
15.000 επισκέπτες στη γιορτή της Moto Guzzi!

Παρά την αδιάκοπη βροχόπτωση στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, το πάθος για τη μάρκα του αετού νίκησε για ακόμη μία φορά στο εφετινό Open House. Περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες κατέφτασαν στο Mandello del Lario, από κάθε γωνιά της Ευρώπης, για να γιορτάσουν μία από τις πιο ιδιαίτερες και αγαπητές μάρκες μοτοσυκλετών στον κόσμο.


96 χρόνια μετά τη γέννησή της, η Moto Guzzi διανύει μία δεύτερη νεότητα σε ό,τι αφορά σε νέα προϊόντα, αξεσουάρ και είδη lifestyle. Χιλιάδες κατέφθασαν με τις μοτοσυκλέτες τους για να συμμετάσχουν στο Open House, που εφέτος ήταν πιο πλούσιο σε δραστηριότητες αφιερωμένες στο κοινό. Ξεχώρισαν οι περιηγήσεις στις γραμμές παραγωγής (εκεί όπου κατασκευάζονται στο χέρι όλες οι μοτοσυκλέτες Moto Guzzi) και στο Μουσείο, την ιστορική μνήμη της Moto Guzzi που στεγάζει πάνω από 150 μοναδικές μοτοσυκλέτες. Από την GP έως την MGS-01, αλλά και την πρώτη Normale του 1921, η συλλογή του Μουσείου αποτελεί μια αληθινή διαδρομή γνώσης αφιερωμένη στους λάτρεις της μάρκας, όπως και η αξιοθαύμαστη αεροσήραγγα, η πρώτη στον μοτοσυκλετιστικό κόσμο.​Έβαλαν μπροστά και την ιστορική αεροσήραγγα, έπεσε η τάση στα πέριξ χωριά

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Gianfranco Guareschi, ο πιλότος που το 2006 και το 2007 νίκησε με τη Moto Guzzi MGS-01 στο Β.Ο.Τ. (Battle of the Twins), στην πίστα της Daytona, αλλά και πρόσφατος νικητής στο 4ωρο Vintage Endurance στην Imola πάνω στη σέλα μιας Le Mans 850. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια γεύση από την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, με αναψυκτικά και πιάτα γκουρμέ που παρασκευάζονταν επί τόπου. Χάρη στη συνεργασία με την Proraso, στήθηκε ένα αυθεντικό «Barber Shop», που προσέφερε δωρεάν μία υπηρεσία παραδοσιακού ξυρίσματος. Εξίσου δημοφιλής ήταν και η «μουσική» των V-twin κινητήρων, από τον στόλο των μοτοσυκλετών που ήταν διαθέσιμες για τα πάνω από 250 test rides που πραγματοποιήθηκαν: 45 μοτοσυκλέτες εκπροσωπούσαν την πλήρη γκάμα μοντέλων της Moto Guzzi! Ωστόσο, τα πραγματικά αστέρια της εκδήλωσης ήταν οι V7 και V9, με την πρώτη να γιορτάζει τα 50 χρόνια ιστορίας της! Για τον εορτασμό αυτού του μύθου η Moto Guzzi διέθεσε προς δοκιμή και τα τέσσερα μοντέλα της σειράς, συμπεριλαμβανομένης και της αποκλειστικής έκδοσης V7 III Anniversario.

Εκδήλωση που δεν ξεχνιέται εύκολα σε ένα χώρο που αναβλύζει νοσταλγία

Ο δεύτερος πρωταγωνιστής ήταν η ειδική έκδοση V9 Bobber «Open House», που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση με μία σειρά εντυπωσιακών αξεσουάρ από τον επίσημο κατάλογο της Moto Guzzi.  Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν και οι δημιουργίες που παρουσίασαν οι καλύτεροι Ιταλοί customizers, με βάση μοτοσυκλέτες Moto Guzzi. Η επίσημη κοινότητα «The Clan» αποτελεί απόδειξη για το αίσθημα του ανήκειν στη μεγάλη οικογένεια της Moto Guzzi και με τις εγγραφές που έκανε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ξεπεράστηκαν τα 18.000 μέλη. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνθηκαν στο Comitato Motoraduno Internazionale (Διεθνής Επιτροπή Αγώνων Μοτοσυκλέτας) του Mandello del Lario, που διαχειρίστηκε όλες τις δραστηριότητες εκτός των εργοστασιακών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια του Open House 2017. Σε συζήτηση που είχαμε με την τοπική αντιπροσωπεία, εξετάζουμε την πιθανότητα να βρεθούν και Έλληνες δημοσιογράφοι στο Open House του 2018.

Ιδού και το σχετικό video, ενδεικτικό του όλου κλίματος:και εδώ άλλο ένα, αφιερωμένο στην εορτάζουσα V7III : 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 09:00