Ο Καταλανός Andreas Pérez είχε μια άσχημη πτώση σε αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 Junior την Κυριακή 10 Ιουνίου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και ο θάνατός του σκόρπισε τη θλίψη στην παγκόσμια αγωνιστική οικογένεια.

Όλα έγιναν στην πίστα Montmelo της Βαρκελώνης, λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του. Λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα, στην πέμπτη στροφή της πίστας, ενεπλάκη σε μια ομαδική σύγκρουση η οποία οδήγησε σε πτώση πολλούς αναβάτες. Άμεσα μεταφέρθηκε με βαριά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Η καρδιά του άντεξε μόλις λίγες ώρες και το 14χρονο παλικάρι έφυγε οριστικά από κοντά μας. Κρίμα, τεράστιο κρίμα, ήταν ένας ελπιδοφόρος αναβάτης, πολυνίκης πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Talent Cup και διεκδικητής του τίτλου στο φετινό CEV Repsol Moto3 της FIM με την ομάδα της Reale Avintia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική πίστα αποδεικνύεται σε πραγματική εκατόμβη, με τρεις θανάτους αναβατών την τελευταία τριετία. Το 2016 σκοτώθηκε εκεί ο Enric Sauri σε 24ωρο αγώνα και το 2017 ο Luis Salom (Moto2). Ας ευχηθούμε ο μικρός Andreas να είναι ο τελευταίος..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης