Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

Με την παρουσίαση των δύο νέων μοντέλων XEF Rally και XEF Rally Factory η Ιταλική Fantic κάνει τα πρώτα της βήματα στην ειδική αγορά των σπορ μοτοσυκλετών Rally Raid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες αυτές μοτοσυκλέτες δημιουργήθηκαν από το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Fantic Racing σε συνεργασία με την ομάδα Fantic Test Team που έχει αγωνιστική εμπειρία χάρη στη συμμετοχή της στους αγώνες Rally Raid. 

Σημαντική επίσης ήταν και η βοήθεια του Franco Picco που συμμετείχε στο Dakar 2022 άλλα και η συμμετοχή στον αγώνα Abu Dhabi Desert Challenge.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η XEF Rally είναι μια μοτοσυκλέτα παραγωγής έτοιμη να στηθεί στη γραμμή εκκίνησης στο Dakar και παράλληλα είναι μια μοτοσυκλέτα με έγκριση Euro5, με δυνατότητα έκδοσης πινακίδων και κανονικής καθημερινής κυκλοφορίας σε κάθε διαδρομή.

Ο κινητήρας που φοράνε και οι δυο μοτοσυκλέτες είναι μια έκδοση του “αγωνιστικού” μονοκύλινδρου τετραβάλβιδου υγρόψυκτου 450 κ.εκ. της Yamaha με την προσθήκη ειδικών εξαρτημάτων που ανέπτυξε η Fantic.

Το διπλής δοκού αλουμινένιο πλαίσιο εγγυάται τη σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες, οι πλήρως ρυθμιζόμενες, εμπρός και πίσω, αναρτήσεις μεγάλης διαδρομής της Kayaba τη συμπεριφορά εκτός δρόμου και το εμπρός δισκόφρενο διαμέτρου 300 χιλ. συμπληρώνει την ασφάλεια.

Το μεγάλο ρεζερβουάρ είναι χωρητικότητας 30 λίτρων και είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα – δεξαμενές.

Το ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης – οργάνων είναι τοποθετημένο ψηλά σε ειδική βάση, για να είναι ορατό από τον αναβάτη όταν οδηγεί σε όρθια θέση και έχει κάλυμμα από πλεξιγκλάς για προστασία από τον αέρα, τη σκόνη και τις πέτρες.

Η οθόνη Rally Screen 7″ φροντίζει να είναι πάντα ορατές όλες οι παράμετροι, ο αναβάτης μπορεί εύκολα να ελέγξει τη διαδρομή στο GPS, τα ψηφιακά roadbooks χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές πλοήγησης είτε μέσω της οθόνης αφής είτε μέσω των δύο χειριστηρίων στο τιμόνι.

Fantic XEF Rally

Η XEF Rally Factory, η δίδυμη αδερφή των αγωνιστικών μοτοσυκλετών Fantic που συμμετέχουν στο Dakar,  είναι μια exclusive “Launch Edition” που θα παραχθεί σε 50 αριθμημένες μοτοσυκλέτες και διαθέτει τα παρακάτω «αποκλειστικά» χαρακτηριστικά.

Η έκδοση Factory διαθέτει στον standard εξοπλισμό μια στιβαρή δομή από ατσάλι και αλουμίνιο που έχει σχεδιαστεί σαν βάση για το επαγγελματικό – αγωνιστικό roadbook και το tripmaster. Διαθέτει επίσης χειριστήρια για το road book στο τιμόνι και έχει υποδομή για ένα επιπλέον trip master.

Το ψυγείο λαδιού στη μάσκα, το μεγαλύτερο φίλτρο λαδιού και η πρόσθετη δεξαμενή λαδιού φροντίζουν να παραμένει τη θερμοκρασία του λιπαντικού και του κινητήρα πάντα εντός προδιαγραφών.

Οι τιμονόπλακες και τα κέντρα των τροχών από billet κραμάτων αλουμινίου είναι επεξεργασμένα μηχανουργικά σε CNC για μεγαλύτερη ακρίβεια διαστάσεων και αντοχή.

Τον πρόσθετο εξοπλισμό ολοκληρώνει η ελαφρύτερη, κατά 1,5 κιλά, εξάτμιση τιτανίου που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Arrow και προσφέρει αυξημένη απόδοση.

Εκτός από τις σημαντικές τεχνικές αναβαθμίσεις, οι ιδιοκτήτες των αριθμημένων Fantic XEF Rally Factory μαζί με τη μοτοσυκλέτα θα παραλάβουν και ένα competition kit που αποτελείται από ένα σετ Fantic Rally Jersey και μια επαγγελματική εργαλειοθήκη τρόλεϊ, για τη μεταφορά όλων των εργαλείων και ανταλλακτικών σε κάθε αγώνα.

Fantic XEF Rally Factory

Και οι δύο εκδόσεις της Fantic Rally κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Motori Minarelli στη Μπολόνια και θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα από τα τέλη Νοεμβρίου 2022 στις τιμές των 16.492€ και 23.994€ για τις εκδόσεις RALLY και RALLY FACTORY αντίστοιχα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης