Αερόσακοι, ζώνες ασφαλείας, κλειστή καμπίνα, ηλεκτροκινητήρας. Αυτά θα είναι τα βασικά στοιχεία των scooter του μέλλοντος, σύμφωνα με την Lit Motors. Η εν λόγω εταιρεία, παρουσίασε μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, με την ονομασία C1, η οποία και θα λανσαριστεί στις αγορές το 2014.

Το C1 συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας μοτοσυκλέτας και ενός αυτοκινήτου. Κινείται ευέλικτα στην πόλη, έχει μικρές διαστάσεις, διαθέτει δύο τροχούς και συνάμα περιλαμβάνει καμπίνα, ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως, είναι ότι δεν πέφτει όπως μια κανονική μοτοσυκλέτα έπειτα από σύγκρουση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει δύο γυροσκοπικούς σταθεροποιητές, που διατηρούν το scooter όρθιο ακόμα και έπειτα από πρόσκρουση, κάνοντας πολύ πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις. Επιπλέον, τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα, αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα άνω των 190 χλμ./ώρα.  Φορτίζεται από μια κοινή πρίζα σε έξι ώρες, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 350 χιλιόμετρα.

Το C1 θα λανσαριστεί αρχικά σε επιλεγμένες αγορές το 2014 και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η μαζική παραγωγή του. Όσο για την τιμή, υπολογίζεται στις 12.500 ευρώ και μπορεί όποιος επιθυμεί να το παραγγείλει ακόμα και τώρα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Lit Motors.

Πάρτε μια γεύση από το εντυπωσιακό scooter C1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης