Με το νέο σύστημα ελέγχου ευστάθειας «MSC» εξόπλισε τα 1190 Adventure και 1190 Adventure R η KTM, αυξάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας και ελαχιστοποιώντας τη πιθανότητα πτώσης του αναβάτη ακόμα και έπειτα από φρενάρισμα πανικού στη στροφή.

Το σύστημα Motorcycle Stability Control (MSC ) εξελίχθηκε από την Bosch σε συνεργασία με την αυστριακή εταιρεία και θα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό των μοτοσικλετών από το 2014. Όσοι έχουν αγοράσει το νέο μοντέλο, μπορούν να το τοποθετήσουν με επιπλέον κόστος 399 ευρώ, από τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω αισθητήρων και δεδομένων που συλλέγει από το συνδυασμένο ABS και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, το σύστημα διαβάζει συνεχώς όλα τα στοιχεία για την κινητική  κατάσταση της μοτοσικλέτας και διορθώνει όποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Το MSC προλαμβάνει το γλίστρημα των τροχών όταν φρενάρει ο αναβάτης με την μοτοσικλέτα υπό κλίση, ελαχιστοποιεί την ροπή ανόρθωσης κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, προλαμβάνει την ανατροπή σε περιπτώσεις φρεναρίσματος κινδύνου, το γλίστρημα του πίσω τροχού κατά την επιτάχυνση, καθώς και την ανόρθωση του μπροστινού τροχού (σούζα).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης