Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης 

Μια μοτοσυκλέτα που είναι κομμάτι της ιστορίας του κινηματογράφου θα βγει σε δημοπρασία αυτό το Φθινόπωρο. Πρόκειται για την Triumph Scrambler 1200 XE από την ταινία του James Bond, No Time To Die. 
Η μοτοσυκλέτα είναι ένα από τα οχήματα που εμπλέκονται στη γεμάτη δράση εναρκτήρια σκηνή της ταινίας και οδηγείται από τον εχθρό του James Bond, Primo, πριν την παραλάβει ο James Bond για το διάσημο άλμα στην πλατεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, η stock Scrambler 1200 XE τροποποιήθηκε εκτενώς από την Triumph στο εργοστάσιό της στο Hinckley. Ο συντονιστής ακροβατικών για το No Time To Die, Lee Morrison, εργάστηκε απευθείας με την ομάδα, βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι η μοτοσυκλέτα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ακολουθιών ακροβατικών.

Μιλώντας για τη μοτοσυκλέτα, ο Morrison είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Πρώτα και κύρια, ως συντονιστής ακροβατικών, πρέπει να είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε τη δράση σε αυτή τη μοτοσυκλέτα. Είναι αρκετά ευέλικτη και δυνατή ώστε οι κασκαντέρ να πετύχουν αυτό που θέλουν; Και επίσης, το πιο σημαντικό, ταιριάζει στην ιστορία της ταινίας με έναν τρόπο που είναι αξιόπιστος στην οθόνη; Μας άρεσε πολύ η εμφάνιση της Scrambler 1200 XE και την οδηγήσαμε στα άκρα. Εννοώ όσο πιο επιθετικά μπορείς να οδηγήσεις μοτοσυκλέτα. Πιέζοντάς την εκτός δρόμου, περνώντας την από πραγματικά ολισθηρούς δρόμους στη Ματέρα, γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, άλματα, ό,τι μπορούσατε να φανταστείτε και αυτή η μοτοσυκλέτα απέδωσε άψογα”.

Με τέτοιες εκτεταμένες τροποποιήσεις, η μοτοσυκλέτα δεν ταξινομείται πλέον ως νόμιμη για τον δρόμο και δεν πρέπει να πωλείται με πιστοποίηση δρόμου. Τούτου λεχθέντος, ο νέος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να τροποποιήσει περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα για να την επαναφέρει στο δρόμο, αν και αυτό πιθανότατα θα επηρεάσει την αξία αυτού του αστέρα του κινηματογράφου με δύο τροχούς.

Ο οίκος Christies έχει υπολογίσει την αξία της μοτοσυκλέτας μεταξύ 20.000 και 30.000 λιρών, και ενώ αυτό είναι υπερδιπλάσιο μιας stock και τυπικής Scrambler 1200, δεν είναι τόσα πολλά όσο θα περίμενε κανείς για μια γνήσια μοτοσυκλέτα από ταινία του James Bond.

Όλα τα έσοδα από την πώληση της Scrambler θα διατεθούν απευθείας στο Severn Hospice, μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ως στόχο να παρέχει την καλύτερη φροντίδα και υποστήριξη σε άτομα που ζουν με μια ανίατη ασθένεια και σε όσους είναι σημαντικοί για αυτούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης