Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

Η Γερμανική Horex ιδρύθηκε το 1923 και έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του 50, άλλα επανιδρύθηκε το 2015 και σήμερα είναι γνωστή για την premium γκάμα των εξακύλινδρων VR6 μοντέλων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, στους αρκετά παλαιότερους και σε αυτούς που ασχολούνται με τις κλασσικές μοτοσυκλέτες, το όνομα  Horex είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό της θρυλικής μονοκύλινδρης Regina 250, 350 και 400 κ.εκ. Μιας όμορφης, στιβαρής και αξιόπιστης μοτοσυκλέτας που έμεινε στην παραγωγή από το 1950 μέχρι και το 1955 που ουσιαστικά το εργοστάσιο διέκοψε την κατασκευή μοτοσυκλετών.

Στην έκθεση μοτοσυκλέτας της Κολωνίας η αναγεννημένη Horex παρουσίασε μια νέα εντυπωσιακή μονοκύλινδρη Modern Classic μοτοσυκλέτα με πλαίσιο από ανθρακονήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομα αυτής της εντυπωσιακής μοτοσυκλέτας είναι Regina Evo και οι 100 πρώτες μοτοσυκλέτες θα είναι εφοδιασμένες με ένα μονοκόκ πλαίσιο από άνθρακονήματα.

Η σχεδίαση της EVO αντιγράφει την εμφάνιση της αυθεντικής Regina του 50 και σε αυτό βοηθάνε τα γυαλισμένα καπάκια του κινητήρα, ορισμένες λεπτομέρειες με χρώμιο, το ρεζερβουάρ από γυαλισμένο αλουμίνιο και τα στεφάνια των τροχών με την κόκκινη ρίγα, άλλα εκεί σταματάνε οι ομοιότητες.

Στη νέα Regina, πέρα από το πλαίσιο, από ανθρακονήματα είναι και το ψαλίδι και η σέλα με τη βάση της και τα φτερά μαζί με την μίνι σχάρα και το καβούκι του προβολέα!

Το μονό αμορτισέρ της EVO είναι τοποθετημένο κάτω από την σέλα και καλύπτεται από στοιχεία του πλαισίου για να θυμίζει το πλαίσιο της αρχικής Regina, που δεν είχε πίσω ανάρτηση.

Ο κινητήρας της νέας Regina είναι ένας σύγχρονος μονοκύλινδρος τετραβάλβιδος 600 κ.έκ. με 2ΕΕΚ που παράγει 47 ίππους (συμβατός με δίπλωμα Α2) και συνεργάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων.


 
Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό η EVO έχει προβολέα LED που περιλαμβάνει λειτουργία cornering και στρογγυλή έγχρωμη οθόνη αφής τριών ιντσών για τις απαραίτητες πληροφορίες. 

Τέλος οι τροχοί, διαμέτρου 18 ιντσών, είναι με ακτίνες και φοράνε τα Lasertec της Metzeler, τα δυο δισκόφρενα εμπρός διαμέτρου 260 χιλ έχουν δαγκάνες δυο εμβόλων της Beringer και το εξελιγμένο σύστημα ABS έχει, προαιρετική δυνατότητα, λειτουργίας cornering.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης