Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν απολαμβάνετε τις συγκινήσεις του σκληρού enduro, τότε θα είστε ευγνώμονες για αυτό το on board βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα στο κανάλι του στο YouTube ο αναβάτης της Sherco, Mario Román. Σε αυτό, μπορείτε να οδηγήσετε μαζί του για ολόκληρο το Red Bull Los Andes event του 2022 στη Χιλή, που έλαβε χώρα στα μέσα Οκτωβρίου.

Όπως θα δείτε, ήταν αρκετά … έντονο, ας πούμε. Ο Román αποκαλεί αυτό το βίντεο πικάντικο στον τίτλο του και υπάρχουν αρκετές στιγμές που τα πράγματα ζωντανεύουν αρκετά.

Η διαδρομή είναι δύσκολη – αλλά είναι λογικό, είναι το Red Bull Los Andes. Απότομοι λόφοι με δύσκολες, βραχώδεις αναβάσεις και καταβάσεις είναι ο κανόνας.Τα τεχνητά εμπόδια κυμαίνονται από λάκκους κομμένων ξύλων έως σωρούς ελαστικών. Ωστόσο, όλα αυτά δεν φαίνεται να είναι κάτι σπουδαίο για έναν έμπειρο αναβάτη όπως ο Román.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ ο πρώτος γύρος πηγαίνει αρκετά ομαλά, τα μέρη που πραγματικά φαίνεται να δοκιμάζουν την υπομονή του είναι όταν αρχίζει να ρίχνει γύρους στους πιο αργούς αναβάτες. Υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές σε αυτό το αγώνισμα — και αρκετοί από τους τομείς της πίστας είναι πολύ στενοί. Τόσο στενοί, μάλιστα, που είναι δύσκολο να προσπεράσεις τους αναβάτες που έχουν σταματήσει στη διαδρομή. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά απότομα τμήματα σε ανηφόρα, εάν ένας αναβάτης χάσει την ορμή του και δεν μπορεί να ανέβει στο λόφο, πρέπει είτε να βρει τρόπο να σηκωθεί ή αλλιώς να ρυμουλκηθεί με ένα σχοινί.

Αυτό το τελευταίο κομμάτι προκάλεσε κάποια διαμάχη στη φετινή εκδήλωση, με ορισμένους αναβάτες να ισχυρίζονται ότι οι κριτές που βρίσκονται στην διαδρομή δεν παρείχαν βοήθεια με το σχοινί με την ίδια σειρά που οι αναβάτες έφταναν εκεί. 

Σε κάθε περίπτωση, όλα είτελείωσαν καλά για τον Román, ο οποίος στάθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ακολουθούμενος από τους ομοσταυλούς του, Wade Young στη δεύτερη θέση και τον Cody Webb στην τρίτη.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης