Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα μονάδα παραγωγής που άνοιξε η Piaggio βρίσκεται στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας. Είναι χτισμένη σε μια έκταση 55.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Cikarang της Δυτικής Ιάβας.

Η Piaggio ελπίζει ότι το νέο εργοστάσιο, που άνοιξε επίσημα στις 23 Νοεμβρίου,  θα δώσει στον κατασκευαστή μια πιο ισχυρή παρουσία σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές δικύκλων στον κόσμο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο αυξάνει επίσης τις συνολικές εγκαταστάσεις παραγωγής της Piaggio παγκοσμίως σε οκτώ, με τρεις στην Ιταλία, μία στην Ινδία, μία στις ΗΠΑ, μία στο Βιετνάμ και μία στην Κίνα, εκτός από τις νέες εγκαταστάσεις στην Ινδονησία.

Η ασιατική επέκταση της Piaggio είναι επίσης μια περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η Ασία είναι η πιο σημαντική αγορά για όλους τους μεγάλους κατασκευαστές μοτοσυκλετών, όχι πλέον μόνο για εκείνους που οι ίδιοι κατάγονται από την Ασία.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio, Roberto Colaninno, δήλωσε: “Το νέο εργοστάσιο στην Ινδονησία βλέπει τον Όμιλο Piaggio να κάνει άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός στο στρατηγικό διεθνές πρόγραμμα ανάπτυξης που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια και το οποίο τον έχει καταστήσει έναν από τους κορυφαίους παίκτες του κλάδου. Οι πωλήσεις του Ομίλου Piaggio στην αγορά της Ινδονησίας αυξήθηκαν κατά 61% το 2021 και θα συνεχίσουν να αυξάνονται στο εγγύς μέλλον”.

Σε μια μεταβατική περίοδο για την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων των μοτοσυκλετών και άλλων δίτροχων (PTW), η εξέχουσα θέση των μοτοσυκλετών στην Ασία είναι επίσης ενθαρρυντική για τους κατασκευαστές, επειδή μια αγορά και μια κουλτούρα που ήδη αγκαλιάζει τις μοτοσυκλέτες θα είναι καλύτερα προετοιμασμένες για την άφιξη μιας ηλεκτρικής πλέον βιομηχανίας.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης