Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

Η Yamaha Europe παρουσίασε τη νέα μικρή Supersport R125 του 2023 με σημαντικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση και βελτιώσεις που περιλαμβάνουν: Nέο προβολέα και φώτα θέσης LED, νέα πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με δύο διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης “Street” και “Track”, συνδεσιμότητα με smartphone, νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, νέους διακόπτες, έτοιμη καλωδίωση για quickshifter, νέο αλουμινένιο ψαλίδι και νέας γενιάς χρώματα και γραφικά Σειράς R. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η R125 του 2023 έχει εντελώς νέα εμφάνιση, θυμίζει αυτή της R7, με νέο διπλής λειτουργίας προβολέα LED στο κέντρο και τα φώτα θέσης τοποθετημένα στο μπροστινό τμήμα του φέρινγκ. Η νέα τιμονόπλακα και οι νέοι εργονομικοί διακόπτες τιμονιού έχουν παρόμοια αισθητική και δυνατότητες ελέγχου της οθόνης, με αυτούς της R1. Η νέα πιο επιθετική όψη, το νέο αεροδυναμικό φέρινγκ και τα ανασχεδιασμένα καλύμματα ρεζερβουάρ αλλάζουν ριζικά την εμφάνιση που και τώρα θυμίζει περισσότερο τις μεγαλύτερες R1 και R7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα R125 είναι εφοδιασμένη με τη νεότερη, πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών, με δύο διαφορετικά θέματα Street” και “Track” για προσαρμογή ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Το θέμα “Street” περιλαμβάνει ένα ψηφιακό ταχύμετρο στο κέντρο και ένα στροφόμετρο τύπου μπάρας. Το θέμα “Track” είναι μια πιο εστιασμένη στην οδήγηση σε πίστα διάταξη που περιλαμβάνει κεντρικό χρονόμετρο με μνήμη 25 γύρων και στροφόμετρο σε μορφή μπάρας στο πάνω μέρος του. 

Η δυνατότητα επικοινωνίας γίνεται τώρα ακόμα ευκολότερη, καθώς το μοντέλο του 2023 είναι εφοδιασμένο με μονάδα CCU, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone. Μόλις συνδέσει ο ιδιοκτήτης το smartphone του, μπορεί να βλέπει ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα κειμένου στην οθόνη καθώς και να παρακολουθεί σημαντικές παραμέτρους για τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας. Επίσης σε περίπτωση οποιουδήποτε τεχνικού θέματος, το σύστημα μπορεί να ενημερώσει έναν Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha ή οποιαδήποτε άλλη επαφή έχει προεπιλεγεί από τον ιδιοκτήτη.

Νέο είναι και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης το οποίο σε συνδυασμό με τον συμπλέκτη A&S και το προαιρετικό σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων, επιτρέπει στον αναβάτη της R125 κινείται με ασφάλεια ακόμη και κατά την επιτάχυνση με τέρμα γκάζι. 

Το μοντέλο του 2023 διαθέτει προ-καλωδίωση για quick-shifter, η οποία επιτρέπει στον αναβάτη της R125, να προσαρμόσει ένα Γνήσιο Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων της Yamaha, που επιτρέπει ανεβάσματα σχέσεων με το γκάζι στο τέρμα για πιο γρήγορη επιτάχυνση.

Τις αλλαγές συμπληρώνουν τα νέα ελαστικά Michelin Pilot Street που αναπτύχθηκαν για να προσφέρουν σπορ κράτημα σε συνδυασμό με εξαιρετική απόδοση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, με διαστάσεις 100/80-17 εμπρός και 140/70-17 πίσω.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της R125

  • 4-χρονος κινητήρας 125 κ.εκ. με σύστημα VVA (μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων) προδιαγραφών EURO5
  • Συμπλέκτης A&S
  • Ανεστραμμένο πιρούνι KYB 41 χιλ.
  • Πλευστός μπροστινός δίσκος 292 χιλ. / πίσω δίσκος 220 χιλ.
  • Νέο ελαφρύ ψαλίδι από κράμα αλουμινίου
  • Ρεζερβουάρ καυσίμου 11 λίτρων
  • 2-κάναλο σύστημα ABS
  • Ακτινική δαγκάνα μπροστινού φρένου
  • Πλαίσιο Deltabox με βελτιστοποιημένη γεωμετρία
  • Σέλα 2 τμημάτων για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη, με το ύψος της σέλας του συνεπιβάτη να είναι στα 825 χιλ.
  • Ελαστικά Michelin Pilot Street: 100/80-17 εμπρός / 140/70-17 πίσω
  • Νέας γενιάς χρώματα και γραφικά Σειράς R

Η R125 του 2023 θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από το Φεβρουάριο του 2023 στους χρωματικούς συνδυασμούς Icon Blue και Tech Black.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης