Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η MITT είναι ένας ευρωπαϊκός κατασκευαστής μοτοσυκλετών που δραστηριοποιείται κυρίως στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Η εταιρία είναι δημοφιλής στους νέους αναβάτες εδώ και αρκετό καιρό χάρη στα προσιτά δίτροχα της που έχουν ελκυστικές τιμές. Η εταιρεία είναι σε θέση να τιμολογεί τις μοτοσυκλέτες της τόσο χαμηλά χάρη στην προμήθεια των προϊόντων της από Κινέζους κατασκευαστές και στη συνέχεια στην αλλαγή της επωνυμίας τους με το όνομα MITT για την Ευρώπη.

Με την ξαφνική εισροή μεγαλύτερων, ισχυρότερων μοτοσυκλετών από Κινέζους κατασκευαστές, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η MITT το εκμεταλλεύεται αυτό λανσάροντας μια νέα adventure μοτοσυκλέτα στην κατηγορία των Honda CB500X και Benelli TRK 502. Ονομάζεται 530TT Adventure και είναι το μεγαλύτερο, πιο ισχυρό μοντέλο στη γκάμα της MITT μέχρι στιγμής. Από πλευράς επιδόσεων, διαθέτει έναν εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα 476cc με ισχύ 47,5 ίππων και ροπή 42,7 N/m. Εάν η 530TT Adventure είναι κατά οποιονδήποτε τρόπο παρόμοια με άλλες μοτοσυκλέτες ADV 500cc, κατασκευασμένες στην Κίνα, το πιθανότερο είναι ότι έχει έναν κινητήρα με «δανεική» αρχιτεκτονική από τον κινητήρα 500cc της Honda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα από τις επιδόσεις, η MITT 530TT διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα περιμένατε να βρείτε σε μια σύγχρονη, φιλική (από άποψη τιμής) προς τους νέους αναβάτες, μοτοσυκλέτα ADV. Για αρχή, καταργεί τα φανταχτερά ηλεκτρονικά όπως το traction control και τα πολλαπλά προγράμματα οδήγησης, αντ’ αυτού ευνοεί τη βασική ρύθμιση ABS στα δύο μπροστινά δισκόφρενα και το μονό πίσω δισκόφρενο. Είναι ενδιαφέρον ότι η MITT έχει τοποθετήσει στην 530TT ρυθμιζόμενη μπροστινή και πίσω ανάρτηση, που αποτελείται από ανεστραμμένα πιρούνια μπροστά και ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ στο πίσω μέρος. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών μπροστά και πίσω και διαθέτουν συρμάτινες ακτίνες.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πλήρη φωτισμό LED, ρυθμιζόμενο φέρινγκ, μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT και τυπικά προστατευτικά πτώσης και προστατευτικό ψυγείου. Διατίθεται επίσης στάνταρ με ένα πλήρες σετ βαλιτσών — πλαϊνές βαλίτσες από αλουμίνιο και top box. Στην Ισπανία, η MITT 530TT Adventure τιμολογήθηκε στα 7.095 ευρώ και μένει να δούμε αν θα φτάσει σε άλλα μέρη της γηραιάς ηπείρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης