Κείμενο, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Τσαμάνδουρας

Ένα κείμενο μοτοσυκλέτας διαφορετικό από τα συνηθισμένα, μάλλον λόγω των ημερών και της διαρκούς ανωριμότητας του συντάκτη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Έχω να σου γράψω πολύ καιρό. Ίσως να φταίει που μεγάλωσα, ίσως να φταίνε οι υποχρεώσεις, ίσως να φταίει το ότι δεν υπάρχεις. Δεν το έχω προσδιορίσει ακριβώς. Αλλά μιας και δεν υπάρχεις όλα επιτρέπονται, όπως το να σου ζητήσω και κάτι που επίσης δεν υπάρχει. Ήμουν καλό παιδί φέτος βλέπεις  –τσέκαρε ελεύθερα τα αρχεία της τροχαίας, δε θα με βρεις πουθενά- και νομίζω πως το αξίζω.

Σίγουρα θα διάβασες εδώ, εδώ και εδώ για το ταξίδι μου, αν όχι ευκαιρία είναι. Τότε με το Tiger 800Xcx δε μπορώ να πω, ωραία πέρασα, αλλά να μωρέ.. Είναι λίγο μεγαλίστικο, πολύ «σοβαρό» για μένα. Άσε που μου το πήραν και πίσω μετά το ταξίδι.. Μου έβαλε όμως φιτίλι αυτή η μοτοσυκλέτα Άγιε.. Και εγώ με τη σειρά μου δε σου κάνω τον Άγιο και πλέον κάτι παρόμοιο και υλιστικό θέλω. Όχι, όχι μην πας Βαυαρία μεριά, δεν το θέλω το F850 GS Adventure της BMW. Καλό είναι και αυτό, απλά δεν μου πάει..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέρω, θα μου πεις κάνε υπομονή και περίμενε το Yamaha XTZ700 Ténéré μα και πάλι θα σου πω όχι.. Είπαμε, εγώ γράφω το γράμμα, εγώ αποφασίζω! Η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα να κάνω λίγη υπομονή για το KTM 790 Adventure R αλλά μιας και είπα να σου γράψω θα το τραβήξω από τα μαλλιά το θέμα. Σοβαρέψου, ακους εκεί το Moto Guzzi V85 TT… Για μένα μιλάμε είπαμε, αν ήταν έτσι κρατούσα και το Tiger!

Οπότε τι μένει… Τίποτα.. Σχεδόν τίποτα δηλαδή.. Θα ήθελα μια μοτοσυκλέτα σαν την τέλεια γυναίκα.. Α να γεια σου, αυτή που δεν υπάρχει! Φαντάσου μια μοτοσυκλέτα με φινέτσα ιταλική, αλλά χωρίς να φοβάμαι μη με αφήσει και χωρίς να είναι συνάμα too much σαν το Ducati Multistrada 1260 Enduro. Άστο πάνω μου λοιπόν! Πάρε ένα MV Agusta Turismo Veloce γιατί είμαι ταξιδιάρης. Από ότι είδα του ανανέωσαν τα γραφικά και τα χρώματα μόνο. Πάλι. Και επειδή δεν το βλέπω να βγάζουν κάτι για μένα σύντομα κάντο μου χωμάτινο! Όπως στο έκανα στη φωτογραφία στην αρχή! Εντάξει το «Pietra» στο όνομα ξέρω ότι σημαίνει «πέτρα» και ίσως το «Terra» ή το «Enduro» να ταίριαζε καλύτερα, αλλά εγώ για κατσάβραχα το προορίζω έτσι και αλλιώς.. Σαν αυτά στα Γαϊδουράγκαθα, απλά με λίγο παραπάνω στυλ..

Κανόνισε να κάνεις πως όντως δεν υπάρχεις, ε! Και καλά εσύ, το ξέραμε και δεν περιμέναμε και πολλά. Εκεί στην Agusta; Ακούτε (διαβάζετε τέλοσπαντων) ή τσάμπα γράφω;…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης