Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Zeths είναι μία από τις πολλές κινεζικές εταιρείες μοτοσυκλετών που μόλις άρχισαν να συστήνονται στον κόσμο. Ιδρύθηκε στο Kunshan, κοντά στη Σαγκάη, το 2016 και σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους κατασκευαστές σε αυτόν τον τομέα, η Zeth δεν εστιάζει στην αγορά των νεότερων, λιγότερο έμπειρων αναβατών, καθώς κατασκευάζει μοτοσυκλέτες από 250cc και άνω (άρα εκτός εμβέλειας Α1).

Η ZFR 500 R είναι η πιο πρόσφατη δημιουργία της Zeths, η οποία στοχεύει στην ταχέως αναπτυσσόμενη νεο-ρετρό αγορά. H ZFR 500 R μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα στυλ που είναι προφανώς επηρεασμένο από superbikes της δεκαετίας του 1980, ενώ ο κυβισμός, όπως είναι προφανές από το όνομα, αγγίζει τα 500cc. Η πιθανότητα είναι μεγάλη η ZFR 500 R να χρησιμοποιεί υγρόψυκτο, εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα με στροφαλοφόρο άξονα 180 μοιρών και ψεκασμό, όπως η πλειοψηφία των κινεζικών μοτοσυκλετών 500cc. Αυτό είναι κατάλληλο για κατόχους άδειας A2, καθώς θα αποδίδει περίπου 50 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλαϊνό φέρινγκ της ZFR 500 R αποκαλύπτει, τουλάχιστον εν μέρει, ένα πλαίσιο αλουμινίου από κάτω. Ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι χρησιμοποιείται μπροστά, αν και δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα διαθέτει δυνατότητα προσαρμογής. Επιπλέον, ειδικά για αυτήν την κατηγορία μεγεθών κινητήρα, το μονό ψαλίδι αλουμινίου στο πίσω μέρος ξεχωρίζει και δίνει στη μοτοσυκλέτα μια πολύ πιο premium ελκυστικότητα. Μπροστά έχουμε δύο δισκόφρενα, Brembo, και χυτούς τροχούς αλουμινίου, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και το ABS.

Αν και η Zeths δεν έχει ακόμη παρουσιάσει επίσημα την ZFR 500 R Avenger, αναμένεται ότι η μοτοσυκλέτα θα ξεκινήσει να πωλείται τον Μάιο του 2023. Επί του παρόντος, η τιμή είναι άγνωστη, αλλά φαίνεται λογικό ότι θα κινηθεί περίπου στις 6.500 ευρώ. Επί του παρόντος, η Zeths δραστηριοποιείται κυρίως στην κινεζική αγορά, ωστόσο είναι κοινή πρακτική για άλλες εταιρίες να εισάγουν κινεζικές μοτοσυκλέτες και στη συνέχεια να τις μετονομάζουν σε άλλες αγορές, ειδικά στην Ασία και την Ευρώπη. Θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε την έκδοση παραγωγής της Zeths ZFR 500 R να φτάνει στην Ευρώπη, καθώς οι ρέτρο μοτοσυκλέτες τέτοιου είδους (έτοιμες από την παραγωγή) σπανίζουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης