Οδηγεί και φωτογραφίζει ο Γιώργος Παππάς

Η επιθυμία όλων μας είναι το όχημα που μας μεταφέρει να «παντρεύει» την άνεση με τις επιδόσεις και την ασφάλεια κάτω από ένα όμορφο πέπλο. Οι άνθρωποι της Kymco δείχνουν πως ενδιαφέρονται για τις επιθυμίες μας και μας απαντούν με το νέο People 300. Με όμορφη σπορ σχεδίαση, χωρίς να γίνεται κραυγαλέο, το People 300 μας προειδοποιεί ότι μπορεί να πετάξει το γάντι στον αντίπαλό του.

Η πρώτη επαφή με τη θέση οδήγησης μπορεί να ξαφνιάσει λόγω της απόστασης από το έδαφος, σε αντίθεση με το τιμόνι που βρίσκεται σχετικά ψηλά. Από εκεί και πέρα, το επίπεδο μαρσπιέ έχει αρκετό χώρο, που επιτρέπει στα πόδια να σχηματίζουν γωνία μεγαλύτερη των 90 μοιρών, εξασφαλίζοντας συνολικά μια αρκετά ευχάριστη και άνετη θέση οδήγησης. Οι ελάχιστοι κραδασμοί, που γίνονται αισθητοί μετά την εκκίνηση του κινητήρα, σβήνουν, καθώς ξεκινάμε, και η βελούδινη λειτουργία του μάς αφήνει θετικές εντυπώσεις. Οι αναρτήσεις διατηρούν υψηλό επίπεδο άνεσης τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό. Παρόλο που το People στις εναλλαγές κατεύθυνσης δεν είναι και το πιο «κοφτερό», κινείται ικανοποιητικά και πατάει γερά, εμπνέοντας εμπιστοσύνη.  Ο κινητήρας με 28,8 ίππους κινεί το scooter με επιδόσεις GTi, μετατρέποντας τις προσπεράσεις σε παιχνιδάκι και δίνοντάς του τη δυνατότητα να κινείται με ασφάλεια σε αυτοκινητόδρομους, καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις χωρίς δυσκολία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το στρογγυλό, μεγάλο κοντέρ στο κέντρο των οργάνων μάς έδειξε εύκολα τα 120 χλμ./ώρα, ενώ φάνηκε πως το γκάζι συνεχίζει για πολλά χιλιόμετρα ακόμη. Ακριβώς κάτω από το κοντέρ μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη δίνει πληροφορίες για την ένδειξη του μερικού και ολικού χιλιομετρητή, καθώς και για τη στάθμη της βενζίνης, τη θερμοκρασία αλλά και την ώρα. Το βράδυ, μάλιστα, ο φωτισμός των οργάνων γινόταν πιο εντυπωσιακός με ένα κόκκινο στεφάνι να φωτίζει περιμετρικά το κοντέρ. Επίσης, ο εμπρόσθιος προβολέας με το επιθετικό του σχήμα φώτιζε απ’ άκρη σε άκρη τον δρόμο, ενώ τα συμπληρωματικά φώτα πορείας και τα φλας με τη χρήση led συνέβαλαν στην όμορφη εμφάνιση του People.

Τα φρένα του, που προσδίδουν μια πολύ καλή αίσθηση στη μανέτα, είναι εξαιρετικά και μας παρείχαν αυξημένη αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς για την απόσταση ακινητοποίησης. Οι διακόπτες στα χειριστήρια θυμίζουν σχεδίαση παλαιότερων ετών, ενώ υπάρχει διακόπτης «kill switch» καθώς και επιλογέας, για να σβήνουμε τα φώτα. Ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι περιορισμένος και συνεπώς η μπαγκαζιέρα είναι απαραίτητη. Το επίπεδο μαρσπιέ και ο αναδιπλούμενος γάντζος διευκολύνουν τη μεταφορά αντικειμένων, ενώ το μικρό ντουλαπάκι με τη κλειδαριά θα φιλοξενήσει μικρά αντικείμενα αξίας, όπως το κινητό μας. Επίσης, η κεντρική κλειδαριά είναι εφοδιασμένη με αντικλεπτικό σύστημα, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει παροχή ρεύματος.

Με το People 300 οι ρυθμοί κίνησής μας ήταν λίγο πιο σβέλτοι, μια και ο δεξιός καρπός πολλές φορές… παρασύρθηκε να πιέσει λίγο πιο πολύ το γκάζι, διαμορφώνοντας έτσι την κατανάλωση κατά τη δοκιμή μας κοντά στα 5 λίτρα ανά 100 χλμ.. Με τη χαμηλότερη τιμή στην κατηγορία του, μόλις 3.895 ευρώ, και με αυτές τις επιδόσεις, το People αποδεικνύει ότι ήρθε για να καλύψει τις επιθυμίες του κόσμου στην καθημερινή του μετακίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Kymco People Gti 300

 Κυβισμός  298.9 κ.εκ. 
 Ισχύς  28,8Hp./7.500 σ.α.λ.
 Ροπή  30 Nm/6.250 σ.α.λ. 
 Εμπρός φρένα  Υδραυλικό δισκόφρενο
 Πίσω φρένα  Υδραυλικό δισκόφρενο
 Μήκος  2,145 μέτρα 
 Πλάτος  0,760 μέτρα
 Ύψος  1,280 μέτρα
 Βάρος  165κιλά 
 Ρεζερβουάρ  9 λίτρα
 Τιμή  3.895 ευρώ

 

Πατήστε παρακάτω για να δείτε εικόνες από το Kymco People 300

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης