Η ολοκαίνουργια μοτοσικλέτα της KTM βρίσκεται πλέον στη χώρα μας, έτοιμη να κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο ελληνικό κοινό. Βρεθήκαμε στην παρουσίαση που έγινε για τους εκπροσώπους του Τύπου και πήραμε μια γεύση από το εντυπωσιακό 1190 Adventure, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο, σε δύο εκδόσεις και με τιμή 15.900 ευρώ.  

Πιο σύγχρονη, ελαφριά και πλούσια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα μοτοσικλέτα της αυστριακής φίρμας, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, έχει πιο επιθετική εμφάνιση, είναι λιγότερο ογκώδης, διαθέτει έναν πανίσχυρο κινητήρα και προηγμένες τεχνολογίες. Η τρίτη γενιά του Adventure είναι αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς. Είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να κινούνται στην άσφαλτο, να κάνουν μεγάλα και άνετα ταξίδια, να έχουν δύναμη και ταχύτητα, αλλά θέλουν και λίγη δράση εκτός δρόμου.

Ακόμα και οι πλέον αρχάριοι στις μοτοσικλέτες, αν δουν τη νέα 1190 και την προηγούμενη γενιά, θα καταλάβουν τις τεράστιες διαφορές. Η νέα Adventure είναι πιο φιλική προς τον αναβάτη, δεν είναι τόσο ογκώδης, ώστε να «φοβάσαι» να καθίσεις πάνω της, με τον οδηγό ακόμα και ύψους 1,75μ. να μπορεί να ακουμπήσει τις μύτες των ποδιών του στο έδαφος, ενώ είναι στη σέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πανίσχυρο μοτέρ και εντυπωσιακές τεχνολογίες

Ο V2 κινητήρας, παρότι έχει αυξηθεί σε χωρητικότητα κατά 200 κ.εκ. και έχει ισχύ 150 ίππων στις 9.500 σ.α.λ., είναι κατά 30% πιο οικονομικός, διαθέτει δύο μπουζί για καλύτερη απόδοση και καύση στις χαμηλές στροφές, με τον συμπλέκτη ταχυτήτων να είναι πλέον πιο μαλακός και εύκολος στη χρήση. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερις λειτουργίες (Sport, Street, Rain, Off-Road), με τις δύο τελευταίες να μειώνουν την απόδοση του μοτέρ κατά 50 ίππους. Τέσσερα επίπεδα ρύθμισης και τρία απόσβεσης έχει και η ανάρτηση, με το traction control που είναι στον βασικό εξοπλισμό να βοηθά σημαντικά τον οδηγό στις στροφές και στις επιταχύνσεις.

Η θέση οδήγησης μπορεί να μετακινηθεί ρυθμίζοντας το τιμόνι και τα μαρσπιέ, με τη σέλα τόσο του οδηγού όσο και του συνεπιβάτη να έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πλέον βολική και άνετη σε μεγάλα ταξίδια.

Για όσους επιθυμούν κάτι πιο off-road, υπάρχει και η έκδοση R με τις επιπλέον ποδιές και προστατευτικά. Το βάρος ανέρχεται στα 235 κιλά με πλήρη καύσιμο, δηλαδή πέντε κιλά παραπάνω από την απλή έκδοση, και η τιμή βρίσκεται στα ίδια ακριβώς επίπεδα!  Για τους λάτρεις του τουρισμού, η KTM διαθέτει πλειάδα αξεσουάρ, όπως βαλίτσες, επιπλέον σχάρες, θερμαινόμενο κάθισμα και πολλά ακόμα.

Ιδανική σε κάθε οδόστρωμα

Παρότι δεν είχαμε την ευκαιρία να την οδηγήσουμε, οι άνθρωποι της KTM μας ανέφεραν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ότι στον δρόμο η 1190 Adventure είναι πανίσχυρη και απίστευτα γρήγορη, συμπεριφέρεται
ιδανικά τόσο στον δρόμο όσο και σε απαιτητικές διαδρομές με στροφές ή χωματόδρομο, με τα πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα να κάνουν πιο εύκολη και ασφαλή τη ζωή του οδηγού.

Με λίγα λόγια, η νέα KTM 1190 Adventure είναι το απόλυτο off-road travel enduro. Έχει δύναμη, γκάζι, άψογη οδηγική συμπεριφορά,  δυνατότητες εκτός δρόμου, τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και φυσικά είναι πιο οικονομική. Εκτός από μειωμένη κατανάλωση κατά 30%, το απαραίτητο service γίνεται πλέον κάθε 15.000 χιλιόμετρα και ο έλεγχος των βαλβίδων κάθε 30.000 χλμ.. Όσο για την τιμή της, είναι στα 15.900 ευρώ και για τις δύο εκδόσεις, από τις πλέον ανταγωνιστικές στην ελληνική αγορά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης