Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης 

Είκοσι χρόνια μετά τη γέννηση της πρώτης Ducati Multistrada, η πιο πρόσφατη έκδοση της μεγάλης adventure της Ducati η νέα V4 Rally βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, του εργοστασίου της Ducati στο Borgo Panigale.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτά τα είκοσι χρόνια η adventure μοτοσυκλέτα της Ducati πέρασε αρκετά στάδια εξέλιξης με κινητήρες V2 στα 1100, 1200 και 1260 κ. εκ. η τέταρτη γενιά της Multistrada είναι εφοδιασμένη με το νέο V4 Granturismo με απόδοση 170 ίππων και διαστήματα ανάμεσα στα service που φτάνουν τα 60.000 km!

Η Multistrada εισήγαγε αρκετές καινοτομίες στη γκάμα της Ducati, όπως τα Riding Modes και το μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων DVT, αλλά ήταν επίσης και η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο εξοπλισμένη με τεχνολογικές καινοτομίες όπως η ημιενεργή ανάρτηση Skyhook και το ραντάρ (εμπρός και πίσω) για την υποστήριξη του προσαρμοζόμενου συστήματος ελέγχου ταχύτητας – Adaptive Cruise Control – και ανίχνευσης τυφλού σημείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Grant Tourer Multistrada V4 Rally έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση για αναβάτη και συνεπιβάτη, μεγαλύτερη αυτονομία και βελτιωμένη συμπεριφορά στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Η ημι-ενεργή ανάρτηση έχει αυξημένη διαδρομή στα 200 mm και λειτουργία Auto-Levelling, οι τροχοί είναι με ακτίνες και υπάρχουν ενισχυμένα προστατευτικά κινητήρα. Επίσης η νέα διαμόρφωση οδήγησης Enduro Riding Mode έχει νέο Power Mode ειδικό για τις εκτός δρόμου διαδρομές.

Η άνεση έχει βελτιωθεί χάρη στη νέα μεγαλύτερη (κατά 40 mm σε ύψος και 20 mm σε πλάτος) ζελατίνα και την επιμήκυνση της “ουράς” που επιτρέπει την μετακίνηση προς τα πίσω της βάσης στήριξης της βαλίτσας.

Η ασφάλεια είναι επίσης βελτιωμένη χάρη στο Cornering ABS, τα φώτα στροφής Ducati (DCL) και τα συστήματα Ducati Wheelie Control (DWC) και Ducati Traction Control (DTC).

Η νέα Grant Tourer της Ducati θα είναι διαθέσιμη στις αντιπροσωπείες της Ducati από τα τέλη Φεβρουαρίου 2023 στα δύο χρώματα Ducati Red και Brushed Aluminium & Matt Black.

Οι τιμές της νέας Multistrada V4 RALLY αρχίζουν από τα 30.700€ και φθάνουν μέχρι τα 34.600€ για τις εκδόσεις Full.

  • Multistrada V4 RALLY – Radar – Red – € 30.700
  • Multistrada V4 RALLY – Radar – Black – € 31.200
  • Multistrada V4 RALLY – Travel & Radar – Red –  € 32.600
  • Multistrada V4 RALLY – Travel & Radar – Black – € 33.100
  • Multistrada V4 RALLY – Full- Red – € 34.100
  • Multistrada V4 RALLY – Full- Black – € 34.600

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης