Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί αυτές τις μέρες η κακοκαιρία να έχει χτυπήσει την Ελλάδα και να έχουμε συχνές (ελαφριές στις περισσότερες περιπτώσεις) χιονοπτώσεις, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Στην Αυστρία, οι ασυνήθιστα ζεστές θερμοκρασίες του χειμώνα ανάγκασαν τον σύλλογο MSC Weißenbach να αναβάλει τον αγώνα ταχύτητας στον πάγο που είχε προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου 2023. Χωρίς προβλεπόμενες “κατάλληλες” καιρικές συνθήκες το επόμενο διάστημα, ο οργανισμός τελικά ακύρωσε ξανά την εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό για εμάς να οργανώσουμε έναν αγώνα ταχύτητας πάγου φέτος. Οι ζεστές θερμοκρασίες και η μικρή χιονόπτωση δεν το επιτρέπουν”, δήλωσε εκπρόσωπος της MSC Weißenbach στο γερμανικό SpeedWeek. “Το Cross Rally μας θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να οργανώσουμε ξανά με έναν αγώνα ταχύτητας πάγου το 2024”.

Μέχρι τότε, οι λάτρεις των αγώνων πάγου θα έχουν περιμένει πέντε χρόνια από τότε που ο Luca Bauer κέρδισε στον αγώνα με έδρα το Τιρόλο το 2019. Ωστόσο, η Αυστρία δεν είναι η μόνη χώρα που χάνει τον φετινό της αγώνα. Η Ολλανδία ακύρωσε επίσης τον γύρο του Ice Speedway Championship στο Heerenveen — αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

“Λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση ice speedway από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου (2023)”, αποκάλυψε η διοργανώτρια λέσχη. “Λυπούμαστε πολύ που ο αγώνας δεν είναι δυνατός τώρα, αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι ξανά δυνατός το 2024”.

Ως αποτέλεσμα, ο μοναδικός γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Speedway FIM 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Inzell της Γερμανίας, στις 18-19 Μαρτίου 2023. Φυσικά, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι κλιματικές συνθήκες θα εναρμονιστούν με τα θέλω μας για τον αγώνα της Αυστρίας στο εγγύς μέλλον.

Από την άλλη πλευρά, η αύξηση του ενεργειακού κόστους είναι άμεσο αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Ας ελπίσουμε ότι έως το 2024, οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε λύση ή η Ολλανδία θα βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Διαφορετικά, οι αγώνες ταχύτητας στον πάγο έχουν ένα πολύ δύσκολο μέλλον τα επόμενα χρόνια.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης