Την απόλυτη σπορ μοτοσικλέτα. Την πιο ακραία σχεδιαστικά, προηγμένη τεχνολογικά και με οδηγική αίσθηση που κανείς αναβάτης δεν έχει νιώσει μέχρι τώρα, παρουσίασε η Kawasaki.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ολοκαίνουργια H2R αποτελεί την αγωνιστική έκδοση της H2 που αναμένεται να αποκαλυφθεί πολύ σύντομα. Πρόκειται για ένα υπέροχο δίτροχο, με το design να μην θυμίζει τίποτα άλλο στο χώρο. Το σχέδιο φέρει την ονομασία «Intense Force Design», με κάθε τμήμα να έχει δημιουργηθεί με βάση την αεροδυναμική και την εξασφάλιση της σταθερότητας στις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Το νέο πλαίσιο από χωροδικτύωμα αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα ανθρακονήματα είναι ορατά σε κάθε σημείο, ακόμα και στους αεραγωγούς «Ram Air», οι ζάντες-αστέρια είναι μοναδικές, όπως και το μονόμπρατσο ψαλίδι, με τα ελαστικά να προέρχονται από τη Bridgestone και τα φρένα από τη Brembo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ninja H2R τροφοδοτείται ένα τετρακύλινδρο κινητήρα σε σειρά 998 κ.εκ. με υπερσυμπιεστή αερίων, που αποδίδει ισχύ  300 ίππων. Το εκπληκτικό αυτό μηχανικό σύνολο εξελίχθηκε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες του ομίλου Kawasaki Heavy Industries (KHI), όπως την εταιρεία Αεριοστρόβιλων και Μηχανημάτων, την εταιρεία Αεροδιαστημικής και το Τμήμα Εταιρικής Τεχνολογίας.

Η ισχύς είναι ανάλογη των supersport μοτοσυκλετών 1000 κ.εκ., με τον υπερσυμπιεστή αερίων να αποτελεί το κλειδί για να πετύχουν οι μηχανικοί τη μέγιστη δύναμη και την έντονη επιτάχυνση που ήθελαν. Επίσης, τα φαίρινγκ σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να ελαχιστοποιούν την αντίσταση του αέρα και να εξασφαλίζουν τον έλεγχο σε υψηλές ταχύτητες.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης