O πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την πράσινη αρμάδα και βάζει πλώρη για περισσότερους τίτλους. 

Ο J. Rea έχει κερδίσει πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα στα WorldSBK ως αναβάτης της KRT (Kawasaki Racing Team), κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού (τον ακολουθεί ο Carl Fogarty με 4). Θεωρείται σαν ο πλέον επιτυχημένος αναβάτης του WorldSBK στην ιστορία, με τη συντριπτική αποκομιδή πόντων και νικών να έχουν αποκτηθεί πάνω στις σέλες των Ninja ZX-10R/RR, μοτοσυκλέτες που ήδη έχουν δημιουργήσει ένα θρύλο στην κατηγορία. Με μια νίκη αγώνα ήδη στο παλμαρέ του αυτή τη σεζόν, στο μοναδικό γύρο του 2020 που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής στην Αυστραλία, η ανταγωνιστική φύση του Rea είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ, καθώς προχωράει για τον έκτο συνεχόμενο τίτλο με ανεβασμένη ψυχολογία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπογραφή του νέου συμβολαίου του αποδεικνύει την πρόθεσή του να συνεχίσει και να επεκτείνει τη σειρά νικών του και μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Η στενή του σχέση με την Kawasaki και την KRT είναι πλέον καταξιωμένη και -από πολλές απόψεις- έχει γίνει «ο πρέσβης της Kawasaki στους αγώνες». Η πλήρης υποστήριξη της συζύγου του Tatia, των παιδιών του και ολόκληρης της οικογένειάς του υπήρξε σημαντικό στοιχείο σε όλη τη λαμπερή καριέρα του, στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Η αμοιβαία επωφελής σχέση με την ομάδα του αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνδυασμένης επιτυχίας τους. Με τον τρέχοντα ηγέτη του πρωταθλήματος Alex Lowes να έχει ήδη υπογράψει με την Kawasaki και για μετά το 2020, η KRT έχει κινηθεί νωρίς στις επιλογές της για την επόμενη εποχή της συνολικής της εμπλοκής στο WorldSBK.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jonathan Rea δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που υπογράφω ένα νέο συμβόλαιο με την Kawasaki και την KRT. Αυτό που έχουμε επιτύχει μαζί είναι απίστευτο. Η επιτυχία μας καθοδηγείται από μια μεγάλη ομάδα και φυσικά τη βάση του έργου, το Ninja ZX-10RR. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά μαζί με το πλήρωμά μου και τους μηχανικούς της KHI, για να είμαι στην καλύτερη κατάσταση σε κάθε αγώνα. Αυτή η περίοδος μακριά από τους αγώνες έχει αναζωπυρώσει μια έντονη επιθυμία να συνεχίσω να κερδίζω και να βελτιώνω τις ικανότητές μου καθώς και το «πακέτο» της μοτοσυκλέτας μας. Οι αγώνες δεν σταματούν ποτέ και όλοι οι αναβάτες και κατασκευαστές συνεχίζουν να βελτιώνονται, πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε πλήρως στην εφετινή σεζόν, όπου οι αγώνες θα ξεκινήσουν σύντομα. Θέλω να ευχαριστήσω την Kawasaki, την ομάδα και όλους τους χορηγούς μου για τη συνεχή υποστήριξή τους”. 

Jonathan Rea – τα στατιστικά 

Πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike (2015, 2016, 2017, 2018, 2019)  

Σεζόν 2020: 3 αγώνες, 1 νίκη, 2 βάθρα  

Νίκες καριέρας: 89 (74 με Kawasaki)  

Βάθρα καριέρας: 170 (128 με Kawasaki)  

Poles καριέρας: 23 (19 με Kawasaki)  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης