Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και οι άνθρωποι του Bike World αρέσκονται στο να κοντράρουν μοτοσυκλέτες με υπεραυτοκίνητα σε έναν τοπικό αεροδιάδρομο, αυτή τη φορά επέλεξαν να κάνουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αντί, ας πούμε, για μια superbike μοτοσυκλέτα, επέλεξαν την πιο “ταπεινή” Suzuki SV650. 

Η δομή του αγώνα dragster είναι επίσης διαφορετική. Παρόλο που και πάλι διεξάγεται στον τοπικό αεροδιάδρομο και η απόσταση είναι 400 μέτρα, ο Chris Northover και η SV650 του δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά supercars. Αντίθετα, αγωνίζονται με πιο καθημερινά είδη αυτοκινήτων που μπορεί να συναντήσετε στο δρόμο. Στη σειρά, υπάρχει ένα φορτηγό Ford Transit, ένα Toyota 86, μια BMW M2 και τέλος, μια Porsche 911 Carrera 4. Στην ουσία είναι μια “κόντρα” που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε σε έναν δρόμο της πόλης μας, ανάμεσα σε καθημερινούς αντιπάλους.

Τελικά η SV650 αποδείκτηκε αντάξια του ανταγωνισμού, καθώς μόνο η Porsche μπορεί να την νικήσει, σε μεγάλο βαθμό λόγω της τετρακίνησής της, που την κάνει πολύ πιο ανταγωνιστική με οποιαδήποτε μοτοσικλέτα στο ξεκίνημα. Ακόμα και τότε, ήταν πολύ μικρή η διαφορά — και η SV650 πιθανότατα κοστίζει περίπου το ένα δέκατο από αυτό που κοστίζει η Porsche. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αυτό μοιάζει πολύ με μια μικρή νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης