To παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά στις 21-23 Ιουνίου και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφήνοντας σε όλους μια γλυκιά γεύση!

Ογδόντα αγωνιζόμενοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, ανάμεσά τους και επτά τολμηροί Έλληνες που τίμησαν τα ελληνικά χρώματα και δεν πτοήθηκαν από το μεγάλο αγωνιστικό μας χάσμα με την… αφρόκρεμα του «Παγκοσμίου», διήνυσαν 500 χιλιόμετρα σε 25 ειδικές διαδρομές! Αποκορύφωμα, το Super Test της Παρασκευής, μια μοναδική πρωτοτυπία μέσα στην πόλη της Καστοριάς, που συγκέντρωσε τα βλέμματα και την υποστήριξη περισσότερων από 6.000 θεατών, οι οποίοι μετέτρεψαν το παραλίμνιο μέρος σε μια εκπληκτική αγωνιστική αρένα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγώνας μέσα στην πόλη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Καστοριά ανέδειξε 2 πρωταθλητές για το 2013, πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος! Στην Ε1, ο -πρωταθλητής πλέον- Antoine Meo με ΚΤΜ κυριάρχησε και τις 2 ημέρες, κερδίζοντας και τη γενική την Κυριακή! Ο Nicolas Deparrois με Yamaha πήγε να κάνει την έκπληξη το Σάββατο, αλλά μία πτώση τού στέρησε τη χαρά του βάθρου, που πήγε στον 2o Cristobal Guerrero – KTM, στον 3ο Jeremy Joly – Honda και στον Maurizio Micheluz – Suzuki την Κυριακή! Άσχημες μέρες για τους οδηγούς της Husqvarna…

Αντίστοιχα, στην Ε3, ο Christophe Nambotin με ΚΤΜ πήρε διπλή νίκη και τη γενική του Σαββάτου, για να πανηγυρίσει και αυτός με τη σειρά του το συνεχόμενο πρωτάθλημα! Εκπληκτικός ο Mathias Bellino – Husaberg με μία 3η και μία 2η θέση, ενώ δυνατές οι παρουσίες του Fabien Planet με Sherco που ανέβηκε 2ος το Σάββατο και του Aigar Leok με ΤΜ, ο οποίος ήρθε 3ος την Κυριακή!

Ο νικητής της Ε3 Christophe Nambotin με ΚΤΜ

Τρομερές μάχες δόθηκαν στην κατηγορία Ε2, με τους Rene Pierre Alexandre – Husaberg και Alex Salvini – Honda να μοιράζονται τις νίκες στα χιλιοστά του δευτερολέπτου, μέχρι την τελευταία ειδική της κάθε μέρας! Άσχημο διήμερο για τον Ivan Cervantes – KTM, που ξεκίνησε κατατροπώνοντας τον ανταγωνισμό την Παρασκευή, όντας ο θεαματικός νικητής του Super Test! Όμως, οι πολλές πτώσεις τον άφησαν πίσω και μόνο την Κυριακή κατάφερε να ανέβει 3ος. Στην ίδια ομάδα, ο Johnny Aubert – KTM ήταν 3ος το Σάββατο.

Στην Enduro Junior, o Matt Phillips και ο Loic Larrieu μοιράστηκαν τις νίκες, ενώ στους ακόμη νεότερους αναβάτες με τις δίχρονες μοτοσικλέτες των 125cc νικητής το Σάββατο ήταν ο ήδη πρωταθλητής Jamie McCanney, με τον Albin Elowson να κερδίζει την Κυριακή έπειτα από εγκατάλειψη του πρωταθλητή.

Από ελληνικής πλευράς, η μάχη δόθηκε μεταξύ Βασίλη Σιαφαρίκα – Honda και Γιάννη Τρίγκα – Yamaha, αμφότεροι στην Ε2, όπου ο πολυπρωταθλητής από τα Γρεβενά, αν και βρισκόταν πίσω, επέδειξε σταθερότητα και υψηλές αντοχές για να στεφθεί 1ος Έλληνας και τις 2 ημέρες. Αξιόλογες παρουσίες του Μιχάλη Ντουζένη – Yamaha με κεκτημένη ταχύτητα από τη Ρουμανία, ενώ οι τοπικοί αναβάτες Αρτέμης Σφιναρολάκης – Honda και Αντώνης Δήμου – Honda ξεσήκωναν το τοπικό κοινό και τους φίλους τους παίζοντας «εντός έδρας».

Εντυπωσιακό το θέαμα…

Για να δείτε τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας πατήστε εδώ

Για να δείτε τα αποτελέσματα της δεύτερης μέρας πατήστε εδώ

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

 
Για να δείτε πολλές φωτογραφίες από τον αγώνα πατήστε παρακάτω

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης