Η ιαπωνική εταιρεία εμπλουτίζει τη σειρά MT, με μια καθαρόαιμη streetfighter μοτοσικλέτα που αναμένεται να βάλει «φωτιά» στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα MT-10 θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση EICMA του Μιλάνο (19-22 Νοεμβρίου). Τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας γυμνών μοτοσικλετών, έχοντας πιο επιθετική εμφάνιση και «άγριο» χαρακτήρα. Θα είναι διαθέσιμη σε total black χρώμα ή σε συνδυασμό μαύρου – μπλε και γκρι – πράσινου, με την εμπορική πορεία να ξεκινά τον Μάιο του 2016.

Διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο και εξαιρετικό μικρό μεταξόνιο για ακόμα πιο σταθερές αλλαγές πορείας, οι αναρτήσεις προέρχονται από την YZF R1, όπως και το αλουμινένιο ψαλίδι, το πιρούνι διαμέτρου 43χλστ. και το μονό πίσω αμορτισέρ είναι της KYB, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους διαμέτρου 320χλστ. με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός κάθεται αρκετά χαμηλά, με το ABS και το Traction Control να βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό. Για την κίνηση φροντίζει ο τετρακύλινδρος κινητήρας 998 κ.εκ. της R1, με τη λειτουργία D-Mode να έχει τρία προγράμματα «Standard, Α (Sport) και B (Rain)». Η Yamaha κάνει λόγο για μια άκρως απολαυστική μοτοσικλέτα, με εκπληκτική σταθερότητα στη γρήγορη οδήγηση και δυνατότητες touring.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης