Έπειτα από δύο εβδομάδες και αφού διήνυσαν μία διαδρομή 4.000 χιλιομέτρων, οι Κώστας και Γιώργος Μητσάκης, ολοκλήρωσαν το επικό ταξίδι τους μέχρι το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας.

Μπαμπάς και γιος εκκίνησαν από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο καβαλώντας την Honda Africa Twin CRF 1000. Τελικός προορισμός τους ήταν το ακρωτήριο Nordkapp.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους συνάντησαν πολλές δυσκολίες αλλά δεν το έβαλαν ποτέ κάτω. Η ιαπωνική μοτοσυκλέτα παρέμεινε πιστός σύντροφος σε όλη τη διαδρομή, επιδεικνύοντας αντοχή και αξιοπιστία.

Πέρασαν δύο φορές από το γεωγραφικό σημείο όπου διέρχεται ο Αρκτικός Κύκλος. Πρόκειται  για τον παράλληλο γεωγραφικού πλάτους 66° 33΄ 38΄΄ βόρεια του Ισημερινού, ο οποίος χωρίζει την Αρκτική ζώνη από την Βόρεια ήπια ζώνη της κυρίας Εύκρατης ζώνης.

Επισκέφθηκαν το φημισμένο Rovaniemi της Φιλανδίας, γνωστό και ως το χωριό του Άγιου Βασίλη και την κωμόπολη Juokseng της Σουηδίας, όπου ένα Γραφείο Επισκεπτών και μία υδρόγειος σφαίρα, ενημέρωναν για το γεωγραφικό σημείο του Αρκτικού Κύκλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κέντρο του φημισμένου χωριού Ροβανιέμι

Οι γεωγραφικές συντεταγμένες του Αρκτικού Κύκλου

Η υδρόγειος σφαίρα που δηλώνει το πέρασμα του Αρκτικού Κύκλου από την κωμόπολη Juokseng.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης