Η 10η Σεπτεμβρίου είναι μια ξεχωριστή μέρα για τους απανταχού Ducatisti, καθώς σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια, γεννήθηκε ο Fabio Taglioni. Πρόκειται για τον Ιταλό μηχανικό ο οποίος επινόησε το δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων, διάταξη που καθιέρωσε τη Ducati στις πίστες και όχι μόνο. 

Η συμβολή του Taglioni στην εξέλιξη της Ducati ήταν καθοριστική, αφού ο μηχανικός από το San Lorenzo di Lugo έδειξε από νωρίς το ταλέντο του, δημιουργώντας το Gran Sport 100 –μια μοτοσυκλέτα ορόσημο για τους αγώνες αποστάσεων της εποχής- 40 μόλις μέρες μετά την πρόσληψη του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμα από τα επιτεύγματα του ήταν και ο πρώτος δικύλινδρος –στις 90 μοίρες- κινητήρας, ο οποίος και βρήκε τη μαζική παραγωγή μέσω του 750 GT. Η αγωνιστική εκδοχή της εν λόγω μοτοσυκλέτας, το 750 Imola, σημείωσε μια από τις πλέον εμβληματικές νίκες της εταιρείας από το Borgo Panigale, στα χέρια των Paul Smart και Bruno Spaggiari στα 200 μίλια της Imola. 

O Fabio Tagliani έφυγε από τη ζωή στις 18 Ιουλίου του 2001, με τη Ducati να τιμά τη μνήμη του με βίντεο σαν αυτό που ακολουθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης