Στο Portimao η έναρξη του MotoGP 2023

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022, 18:30
Στο Portimao η έναρξη του MotoGP 2023

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Την Πορτογαλία επέλεξε η Dorna για τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2023. Στην πίστα του Portimao το τριήμερο 24-26 Μαρτίου θα έχουμε την εκκίνηση του πρωταθλήματος της επόμενης χρονιάς με την πορτογαλική πίστα να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα την Άνοιξη του 2023.

Τα τελευταία 16 χρόνια είχαμε συνηθίσει η έναρξη του MotoGP να γίνεται στην πίστα Losail του Κατάρ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί την επόμενη χρονιά. Οι άνθρωποι της πίστας στην Doha είχαν ενημερώσει τους επικεφαλής του MotoGP ότι δεν θα καταφέρουν να έχουν έτοιμη την πίστα καθώς έχουν ξεκινήσει διαδικασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων. Αυτό ανάγκασε τους ανθρώπους της Dorna να αναζητήσουν διαφορετική τοποθεσία της εκκίνησης του πρωταθλήματος για το 2023.

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος ανακοίνωσαν επίσης ότι πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος θα υπάρξει ένα τριήμερο επίσημων δοκιμών στην πίστα του Portimao. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία των δοκιμών, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε το πλήρες αγωνιστικό ημερολόγιο για την επόμενη χρονιά στο MotoGP.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022, 18:44