Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η ποινή που δόθηκε από τους Αγωνοδίκες στον Fabio Quartararo έπειτα από το ατύχημα στον αγώνα της Η καρέκλα του Freddie Spencer τρίζει…Ολλανδίας πριν από μερικές ημέρες έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Αρχικά ήταν ο ίδιος ο Γάλλος πρωταθλητής ο οποίος εκνευρίστηκε με την απόφαση και απάντησε με σκληρό τρόπο στους Αγωνοδίκες μέσω των social media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Quartararo έγραψε όταν έμαθε για την απόφαση της ποινής: «Τώρα δεν θα μπορείς να προσπεράσεις επειδή θα νομίζουν ότι είσαι πολύ φιλόδοξος. Από την αρχή της χρονιάς πολλοί αναβάτες είχαν ανάλογες στιγμές και χαρακτηρίστηκαν “αγωνιστικό συμβάν” αλλά το δικό μου ήταν πολύ επικίνδυνο. Συγχαρητήρια στους κριτές για την καλή δουλειά που κάνουν. Την επόμενη φορά δεν θα προσπαθήσω να προσπεράσω, αφού μπορεί να πάρω ποινή!».

Ο Lin Jarvis ζήτησε ουσιαστικά την αλλαγή του σώματος Αγωνοδικών!

Τη σκυτάλη στο θέμα πήρε ο Επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Yamaha στο MotoGP, Lin Jarvis. Το αφεντικό της Yamaha ξεκαθάρισε ότι είναι άδικη η ποινή προς τον αναβάτη του και τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ασυνέπειας και αδικίας στο MotoGP. Από ότι φαίνεται το συμβούλιο των Αγωνοδικών το οποίο αποτελείται από τους Freddie Spencer, Andres Somolinos και Rafaele De Fabritiis έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ομάδων και των αναβατών καθώς υπάρχει ασυνέπεια στις αποφάσεις. Ιδιαίτερα ο Spencer βρίσκεται στο επίκεντρο των αντιδράσεων και δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγές στο δεύτερο μισό της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ανακοίνωση του Lin Jarvis

«Ο Fabio Quartararo, η ομάδα Yamaha Monster MotoGP και η Yamaha πάντα είχαν μια δίκαιη προσέγγιση στο MotoGP στο πλαίσιο του αθλητικού ιδεώδους. Είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε την ανισορροπία στον τρόπο που δίνονται οι ποινές από τους Αγωνοδίκες του MotoGP. Θέλαμε να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης των Αγωνοδικών την Κυριακή στην πίστα του Assen, αλλά αυτού του είδους η ποινή δεν είναι ανοιχτή για συζήτηση ή έφεση. Στη συνέχεια θέλαμε να φέρουμε το ζήτημα, στο CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο), αλλά εξίσου ένα τέτοιο θέμα δεν είναι ανοιχτό για έφεση. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους πρέπει να λαμβάνονται οι σωστές, ισορροπημένες και συνεπείς αποφάσεις από τους Αγωνοδίκες εξαρχής και να εκτελούνται εντός του σωστού, εύλογου χρονικού πλαισίου. Η ομάδα Monster Yamaha MotoGP διαφωνεί με την απόφαση των Αγωνοδικών για τους παρακάτω λόγους:

Ένταση στη συνάντηση με τους Αγωνοδίκες στο Assen.

Παρότι ο Quartararo παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος στην στροφή 5 στο TT Assen στον 5ο γύρο, η ομάδα το βλέπει ως αγωνιστικό συμβάν. Ο Quartararo έχει τη φήμη ενός καθαρού αναβάτη, χωρίς ιστορικό ατυχημάτων εντός πίστας. Ήταν ένα λάθος χωρίς πρόθεση.

Η ομάδα Monster Yamaha MotoGP αναγνωρίζει ότι ο αγώνας του Aleix Espargaro επηρεάστηκε, αλλά η σοβαρότητα της σύγκρουσης είναι θέμα ερμηνειών. Η ομάδα αισθάνεται ότι οι Αγωνοδίκες αξιολογούν τη σοβαρότητα των περιστατικών με ασυνέπεια και υποκειμενικότητα.

Η ασυνέπεια με την οποία εφαρμόζονται οι ποινές από τους Αγωνοδίκες του MotoGP κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022 βλάπτει τη δικαιοσύνη του MotoGP και την εμπιστοσύνη στους Αγωνοδίκες. Έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τρία ακόμη σοβαρά περιστατικά στο MotoGP (με αποτέλεσμα αναβάτες που αποσύρονται από τον αγώνα και/ή προκαλούν τραυματισμούς) που έμειναν ατιμώρητοι».

Έξαλλος ο πρωταθλητής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ολλανδίας: Μεγάλη νίκη Bagnaia, πτώση για Quartararo

MotoGP: Σκληρή ποινή στον Fabio Quartararo – Τα «έχωσε» ο Γάλλος στους Αγωνοδίκες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης