Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η 9η ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ ήταν η Wadi Ad Dawasir – Wadi Ad Dawasir η οποία περιλάμβανε 204 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και 287 χρονομετρημένα χιλιόμετρα. Η ειδική ήταν πολύ απαιτητική για τα πληρώματα και τους αναβάτες καθώς είχε πολλές διαφορετικές προκλήσεις με βράχους, φαράγγια, βουνά, αμμόλοφους και η πλοήγηση έπαιξε μεγάλο ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος στη Γενική ο Αυστριακός Walkner με KTM.

Στην κορυφή πέρασε η KTM

Νικητής στην κατηγορία των μοτοσικλετών ήταν ο Jose Cornejo Florimo με την εργοστασιακή Honda. Ο O Βασίλης Μπούδρος βρίσκεται σταθερά στην 76η θέση της Γενικής Κατάταξης με την Husqvarna του.Χιλιανός αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματικός, ιδιαίτερα στο τελευταίο κομμάτι της ειδικής και βρέθηκε στην πρώτη θέση κάνοντας παράλληλα μεγάλο άλμα στη Γενική Κατάταξη από την 12η θέση στην 8η θέση. Στη δεύτερη θέση της ειδικής τερμάτισε ο περσινός νικητής Kevin Benavides με την KTM. Ο Ισπανός πλέον είναι μέσα στη μάχη της νίκης καθώς απέχει μόλις 10 λεπτά μακριά από την κορυφή. Στην 3η θέση τερμάτισε η Honda του Ricky Brabec, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Walkner (KTM), Barreda (Honda) και Short (Yamaha).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γενική Κατάταξη στην πρώτη θέση για πρώτη φορά στο Dakar φέτος ο Matthias Walkner με την εργοστασιακή KTM. Πίσω του στα 2 λεπτά βρίσκεται ο Sam Sunderland με την GasGas, ενώ στην 3η θέση, τέσσερα λεπτά από την κορυφή βρέθηκε ο Van Beveren με την Yamaha. Από κοντά ακολουθεί ο Quintanilla με την Honda στην 4η θέση, ενώ οι Benavides και Barreda κλείνουν την εξάδα.

Κυριάρχησαν οι οδηγοί της Toyota στην 9η Ε.Δ.

Τα Toyota έκαναν το “1-2-3”

Στα αυτοκίνητα την πρώτη του φετινή νίκη πέτυχε ο Giniel De Villiers με το Toyota Hilux της Gazoo Racing. ΟΤα δεδομένα από το BRX του Loeb έδειξαν ότι ο Γάλλος για 35 ολόκληρα χιλιόμετρα πήγαινε “τέρμα γκάζι” σημειώνοντας μέση ωριαία ταχύτητα 158Km/h! οδηγός από την Νότια Αφρική ξεπέρασε τα παρατράγουδα των πρώτων ειδικών και κατάφερε να κινηθεί γρήγορα στην 9η ειδική διαδρομή κατακτώντας τη νίκη. Αυτή είναι ήταν η 18η νίκη του De Villiers σε ειδική του Dakar. Στη δεύτερη θέση της ειδικής τερμάτισε ο Henk Lategan με το Toyota, ενώ την απόλυτη κυριαρχία της Toyota έκλεισε ο Nasser Al-Attiyah με την 3η θέση στην ειδική. Ο Mattias Ekstrom κράτησε ψηλά τη σημαία της Audi καθώς βρέθηκε στην 4η θέση, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Loeb και Sainz.

Στη Γενική Κατάταξη ο Al-Attiyah πήρε μια μικρή ανάσα καθώς άφησε πίσω του τον Sebastien Loeb. Πλέον η διαφορά τους είναι στα 39 λεπτά και αν δεν συμβεί κάτι δραματικό τότε ο Al-Attiyah θα έχει τον πρώτο λόγο για τη φετινή νίκη. Στην 3η θέση παραμένει ο Yazeed Al Rajhi με το Toyota, ενώ στην εξάδα εξακολουθούν να βρίσκονται οι Terranova (BRX), De Villiers (Toyota) και Przygonski (Mini).

Αποτελέσματα 9ης Ε.Δ. Αυτοκίνητα/Μοτοσικλέτες

Τα στιγμιότυπα της 9ης ειδικής διαδρομής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλι Ντακάρ 2022, 8η Ε.Δ.: Επέστρεψε ο Sunderland, “1-2” τα Audi

Ράλι Ντακάρ 2022, 7η Ε.Δ.: Στην κορυφή η Yamaha, το παλεύει ο Loeb

Τιμωρήθηκε οδηγός στο Dakar επειδή πάτησε μία μοτοσικλέτα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης