Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η 7η ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ 2022 ήταν μια από τις μεγαλύτερες ειδικές του αγώνα. Οι αναβάτες O Έλληνας αναβάτης, Βασίλης Μπούδρος συνεχίζει σταθερά στην 73η θέση της Γενικής.και τα πληρώματα είχαν να διανύσουν 402 χιλιόμετρα ειδική και 299 χιλιόμετρα απλής διαδρομής στην Riyadh-Al Dawadimi σε πολύ δύσκολες συνθήκες με άμμο και πέτρες. Η ημέρα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Daniel Sanders με την GasGas. Ο Αυστραλός αναβάτης στη διάρκεια της απλής μετάβασης πριν την έναρξη της ειδικής έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον ώμο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε σπασμένη κλείδα κάτι που τον έβγαλε οριστικά εκτός αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νίκη στην κατηγορία των μοτοσικλετών πήγε στον Jose Cornejo Florimo με την εργοστασιακή Honda. Ο Χιλιανός οδήγησε πολύ γρήγορα και σταθερά καταφέροντας τελικά να πάρει τη δεύτερη νίκη σε ειδική για φέτος. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο περσινός νικητής Kevin Benavides με την KTM, ενώ ακόμα μια Honda έκλεισε την τριάδα, αυτή του Joan Barreda Bort. Οι Luciano Benavides (Husqvarna), Santolino (Sherco) και Rodrigues (Hero) έκλεισαν την εξάδα.

Δεύτερη νίκη φέτος σε ειδική για τον Florimo με τη Honda.

Στη Γενική Κατάταξη, στην κορυφή πέρασε ο Adrien Van Beveren με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Γάλλος αναβάτης ανταμείβεται μέχρι στιγμής με την σταθερότητά του παίρνοντας την πρωτοπορία έχοντας 5 λεπτά πίσω του τον Matthias Walkner με KTM. Στην 3η θέση έχει ανέβει ο Benavides με την KTM, ενώ μόλις στην 4η θέση υποχώρησε ο Sam Sunderland με την GasGas. Την εξάδα συμπληρώνουν οι Santolino και Quintanilla.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνει ότι μπορεί ο Loeb, αλλά ο Al-Attiyah δείχνει να ελέγχει τον αγώνα.

Ελέγχει τον αγώνα ο Al-Attiyah

Στην κατηγορία των αυτοκινήτων νικητής της ειδικής ήταν ο Sebastien Loeb με το BRX Hunter. Ο Γάλλος Αυτή ήταν η 17η νίκη σε ειδική διαδρομή του Dakar για τον Loeb.οδήγησε επιθετικά και κατάφερε να κερδίσει πέντε λεπτά από τον μεγάλο του αντίπαλο, Nasser Al-Attiyah. Στη δεύτερη θέση της ειδικής τερμάτισε ο Al-Attiyah με το εργοστασιακό Toyota, ο οποίος δείχνει να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα μέχρι στιγμής. Η διαφορά του άλλωστε στη Γενική Κατάταξη είναι στα 45 λεπτά, κάτι που του δίνει την άνεση να κινηθεί προσεκτικά σε όλες τις ειδικές.

Στην 3η θέση της ειδικής τερμάτισε ο Carlos Sainz με το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron, ενώ οι Peterhansel και Al Rajhi έκλεισαν την εξάδα. Στη Γενική Κατάταξη ο Loeb ανέβηκε πάλι στη 2η θέση πίσω από τον Al-Attiyah αφήνοντας τον Al Rajhi με το Toyota στην 3η θέση και τον Alvarez στην 4η θέση. Την εξάδα στη Γενική συμπληρώνουν οι Przygonski (Mini) και Terranova (BRX).

Αποτελέσματα 7η Ε.Δ. Αυτοκίνητα/Μοτοσικλέτες

Τα στιγμιότυπα της 7ης ειδικής διαδρομής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τιμωρήθηκε οδηγός στο Dakar επειδή πάτησε μία μοτοσικλέτα

Ράλι Ντακάρ 2022, 5η Ε.Δ.: Πρώτη νίκη για τον Danilo Petrucci

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης