Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πολύ άσχημα είναι τα νέα που μας έρχονται από την Ιταλία, καθώς ο Fausto Gresini έχασε τη μάχη με τον Πάλεψε για 2 μήνες ο Gresini αλλά δεν τα κατάφερε…Covid. Ο Ιταλός manager και από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους στα paddock του MotoGP δεν κατάφερε να κερδίσει τον Covid-19 χάνοντας τη ζωή του σε ηλικία μόλις 60 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Gresini Racing εδώ και 2 μήνες είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ιταλίας και πάλευε με τον θανατηφόρο ιό, ο οποίος είχε χτυπήσει το αναπνευστικό του σύστημα. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και είχε μπει ξανά σε τεχνητό κόμμα, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν μοιραίο.

Θα συναντήσει και πάλι τον Marco Simoncelli ο Fausto...

Μία ζωή στις πίστες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε η ομάδα Gresini Racing αναφέροντας πως αυτό που δεν ήθελαν ποτέ Πρωταθλητής δύο φορές στα GP125…να γράψουν τελικά είναι αλήθεια. Πολύ σκληρά νέα για τον κόσμο της μοτοσικλέτας και των αγώνων για έναν άνθρωπο που είχε αφιερώσει τη ζωή του στα Grand Prix.

Ο Fausto Gresini γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1961 στην Imola της Ιταλίας, μεγάλωσε μέσα στις πίστες και ο πρώτος του αγώνας ήταν το 1983. Κατάφερε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στην κατηγορία των 125cc Grand Prix το 1985 και το 1987 έχοντας συνολικά 21 νίκες στην καριέρα του στα Grand Prix. Από το τέλος της δεκαετίας του ’90 διατηρεί ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ από τα χέρια του πέρασαν μεγάλοι αναβάτες όπως οι Daijiro Kato, Toni Elias, Marco Simoncelli και Hiroshi Aoyama.

Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του Fausto…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξύπνησε από το κώμα ο Fausto Gresini

Δύσκολες στιγμές για τον Fausto Gresini

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης