Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βελτίωση του επιπέδου, οι αλλαγές στους κανονισμούς και το θέαμα του παγκοσμίου Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους…πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσικλετών, οδήγησε πάνω από 2.500.000 θεατές στις πίστες τη φετινή περίοδο.
   
Συγκεκριμένα 2.676.632 ήταν αυτοί που έκοψαν εισιτήριο και είδαν από κοντά κάποιο ή κάποια από τα 18 γκραν πρι της σεζόν, χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες προσκεκλημένοι, VIP κλπ.

H φωτογραφία μιλά από μόνη της...

Στην κορυφή η Αυστρία…
Τεράστια ώθηση στη συνολική εικόνα έδωσε η αντικατάσταση της Indianapolis – μιας πίστας που δεν Στην Αυστρία κόπηκαν φέτος 215.850 εισιτήρια…μάζευε πάνω από 60-70.000 θεατές το 3ήμερο – από την Red Bull Ring της Αυστρίας. Από την πρώτη της συμμετοχή στο ημερολόγιο, η πίστα της Αυστρίας έδειξε τη δυναμική της και πήρε την πρώτη θέση σε προσέλευση θεατών το τριήμερο, απ’ όλες τις πίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα έφτασε τα 215.850 εισιτήρια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Sachsenring, αλλά με μικρή διαφορά που δεν ξεπέρασε τα 3.500 εισιτήρια. Τρία συνολικά GP είχαν εισιτήρια πάνω από 200.000 με την Valencia να φτάνει τα 202.505.

Η απήχηση που έχει ο Rossi στο κοινό είναι τρομακτική...

Πτώση στο Brno
Το Brno της Τσεχίας έχει πολλές φορές αναδειχθεί σε πρωταθλήτρια πίστα στα εισιτήρια. Φέτος δεν τα Μισά εισιτήρια κόπηκαν φέτος στην Jerez συγκριτικά με το 2015…πήγε άσχημα καθώς ήταν στην 5η θέση, πίσω από το Le Mans. Βέβαια στο Brno υπήρχαν δυο παράγοντες που επηρέασαν ως ένα βαθμό την προσέλευση των θεατών: αφενός η βροχή για πρώτη φορά στα χρονικά και αφετέρου οι πάρα πολύ ακριβές τιμές εισιτηρίων.

Σε σχέση με την περυσινή χρονιά υπήρξε μια μικρή πτώση στα εισιτήρια, που οφείλεται κυρίως στα σχετικά λίγα εισιτήρια του Brno, αλλά και της Jerez που φέτος έκοψε τα μισά εισιτήρια από πέρυσι: 120.255 αντί 243.570!

πηγή: motograndprix.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης