Ο Φίλιππος Παπαφιλίππου είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους αναβάτες dragster στην Ελλάδα. Έχοντας καταλάβει ποιες είναι οι δυνατότητες του, έχει ξεφύγει από τα ελληνικά σύνορα και διαπρέπει σε αγώνες του εξωτερικού, βάζοντας τα… γυαλιά σε πολλούς συναθλητές του.

Συμμετέχει με δύο μοτοσικλέτες και σε κορυφαίες κατηγορίες με μοναδικό σκοπό να κερδίζει και να σημειώνει ρεκόρ. Αυτή τη φορά σειρά είχε η Σουηδία, όπου βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες για να λάβει μέρος στο σκανδιναβικό πρωτάθλημα dragster. Συμμετείχε στην κατηγορία Funny Bikes με μια ειδικά διασκευασμένη μοτοσικλέτα. Αυτή εφοδιάζεται με κινητήρα Suzuki χωρητικότητας 1.3 λίτρων, που αποδίδει με τη βοήθεια turbo πάνω από 700 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μηχανάκι, που είναι καινούργιο για τον Παπαφιλίππου, άρα δεν έχει μάθει ακόμα τις λεπτομέρειες, ήταν αυτό με το οποίο κατάφερε να πετύχει ένα μοναδικό ρεκόρ για την Ελλάδα.


Ο Φίλιππος Παπαφιλίππου με το… τέρας των 700+ ίππων

O μοναδικός Έλληνας…

Συγκεκριμένα, κατάφερε να «γράψει» χρόνο (στο 4ο πέρασμα) κοντά στα 7 δευτερόλεπτα και να αγγίξει τα 334,37 χλμ./ώρα. Η ταχύτητα αυτή δεν έχει σημειωθεί ποτέ στο παρελθόν από άλλον Έλληνα αναβάτη και αυτομάτως κατατάσσει τον Παπαφιλίππου στο club των οδηγών που έχουν ξεπεράσει τα 200+ μίλια/ώρα. Σε δηλώσεις που έκανε στο zougla.gr ο Φίλιππος Παπαφιλίππου τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί έχω καταφέρει να μπω στο club των 200+ μιλίων όχι μόνο οδηγώντας μοτοσικλέτα, αλλά και αυτοκίνητο. Το γεγονός ότι η Ελλάδα ακούγεται φέτος τόσο πολύ στο εξωτερικό με χαροποιεί επίσης ιδιαίτερα».


Ρεκόρ… με αποδείξεις

Ετοιμάζεται για Γερμανία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική για τον κορυφαίο αναβάτη, ο οποίος θα δώσει το παρών σε αγώνα της Γερμανίας και συγκεκριμένα στην πίστα του Χόκενχάιμ το Σαββατοκύριακο 8/9. Εκεί θα προσπαθήσει γι’ ακόμα μια φορά να «σπάσει» τα χρονόμετρα στην κατηγορία Top Fuel, όπου θα συμμετάσχει με τη δεύτερη μοτοσικλέτα, και να ανεβάσει ψηλά την ελληνική σημαία.


Φωτογραφία λίγο πριν ο Παπαφιλίππου… πιάσει τα 334.37 χλμ./ώρα 

Με τα… μούτρα στη δουλειά

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης