Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Γιάννης Περιστεράς πήρε το βάπτισμα του πυρός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300Η πτώση στις κατατακτήριες καθόρισαν τους αγώνες του Έλληνα αναβάτη. τερματίζοντας και στους δύο αγώνες της Ολλανδίας. Ο δεύτερος γύρος του θεσμού πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Assen και ο Έλληνας αναβάτης αυτήν τη φορά είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί ανεπηρέαστος. Στις δοκιμές ο Περιστεράς έδειξε καλά στοιχεία έχοντας καλό ρυθμό, ωστόσο ένα λάθος στις κατατακτήριες τον ανάγκασε να εκκινήσει και τους δύο αγώνες από την 32η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου ο 16χρονος αναβάτης της Yamaha ProGP έκανε συντηρητική εκκίνηση και πάλεψε για την 18η θέση, τερματίζοντας τελικά 24ος. Στον 2ο αγώνα της Κυριακής, ξεκίνησε δυναμικά και κέρδισε γρήγορα 11 θέσεις δίνοντας τη μάχη για την 20ή θέση, την οποία έχασε τελικά για μόλις 0.019 του δευτερολέπτου. Ο ρυθμός του ήταν πολύ καλύτερος από ότι το Σάββατο και έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην οδήγησή του.

Μάζεψε τις πρώτες εμπειρίες ο Περιστεράς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300.

Επόμενος αγώνας στην Πορτογαλία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Περιστεράς είπε για την πρώτη του εμπειρία στο WSSP300: «Ξεκινώντας από την τελευταία θέση Στον επόμενο αγώνα του Estoril στην Πορτογαλία ο Περιστεράς στοχεύεις τους βαθμούςόλα είναι πιο δύσκολα. Στο πρώτο μέρος του Αγώνα της Κυριακής είχα ίδιο ρυθμό με των πρώτων, αλλά με τα προσπεράσματα, το πρώτο γκρουπ απομακρύνθηκε και όταν βρέθηκα στη μάχη της πρώτης θέσης του δικού μου γκρουπ ήταν αργά. Στο τέλος του αγώνα είχαμε πάλι τον ίδιο ρυθμό με τους πρώτους και αυτό είναι το θετικό. Ελπίζω να βελτιωθώ στις Κατατακτήριες του Estoril και να παλέψω για τους πρώτους βαθμούς στο Παγκόσμιο».

Η ομάδα της ProGP προετοίμασε πολύ καλά την Yamaha R3 κάτι που επιβεβαιώνεται από την μάχη για τη νίκη που έδωσε ο teammate του Περιστερά, Gabriele Mastroluca. Ο Περιστεράς επιστρέφει στην Ελλάδα για τη συνέχιση της εντατικής προετοιμασίας, με τον προπονητή του, τον Πρωταθλητή Γιάννη Μπούστα, με στόχο να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός στον Αγώνα της Πορτογαλίας στο Estoril στις 20-22 Μαΐου.

Στιγμιότυπα από τον δεύτερο αγώνα του SSP300 στο Assen.

 

Διασκέδασε ο 16χρονος την πρώτη του συμμετοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δράμα στον αγώνα του Assen για το WSBK

Πρόβλημα υγείας στέρησε από τον Περιστερά το ντεμπούτο στο WSSP300

Θετικές οι δοκιμές του Γιάννη Περιστερά με Yamaha στο WSSP300

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης