Σε μια συναρπαστική μάχη εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Βαλένθια στην Ισπανία για Ο  Morbidelli με την Petronas Yamaha κατέκτησε την Pole Position… τον προτελευταίο αγώνα MotoGP. Ο Franco Morbidelli με την Petronas Yamaha ήταν εκείνoς ο οποίος επικράτησε και πήρε την πρώτη θέση, ωστόσο έπρεπε να παλέψει με πολλούς μνηστήρες της pole position.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη θέση άλλαξε χέρια περισσότερες από 6 φορές κάτι που δείχνει την ένταση στη μάχη που δόθηκε. Τελικά ο Morbidelli με χρόνο 1:30 βρέθηκε πρώτος και θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την κορυφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Nakagami με την Honda

Μόνο από δορυφορικές ομάδες

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Jack Miller με την Ducati της Pramac Racing. Ο Αυστραλός μόλις στα τελευταία λεπτά κατάφερε να σημειώσει τους καλύτερους χρόνους του και έδειξε έτοιμος για καλό αποτέλεσμα αύριο. Την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης έκλεισε Taka Nakagami με την Honda της LCR. Ο Ιάπωνας είναι σε εξαιρετική κατάσταση όλο το τριήμερο και το απέδειξε στις κατατακτήριες έχοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη σειρά του grid συμπληρώθηκε μόνο από δορυφορικές μοτοσικλέτες. Από τη δεύτερη σειρά της σχάρας εκκίνησης θα ξεκινήσουν τον αγώνα οι  Zarco (Ducati), Pol Espargaro (KTM) και Vinales (Yamaha), ενώ στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Aleix Espargaro (Aprilia), Bagnaia(Ducati), Binder (KTM) και Oliveira (ΚΤΜ).

Αγχωμένος δείχνει ο Mir ο οποίος έχει δύσκολο έργο την Κυριακή από την 12η θέση

Εκτός ρυθμού ο Rossi

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Joan Mir με την Suzuki ήταν μόλις στην 12η θέση έχοντας μπροστά του στην εκκίνηση τον Quartararo, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος για τον τίτλο Alex Rins έμεινε ακόμα πιο πίσω στην 14η θέση.

Ο Valentino Rossi ήταν εκτός ρυθμού και έμεινε στην 16η θέση μένοντας εκτός Q2, το ίδιο και ο Andrea Dovizioso με την Ducati στην 17η θέση.

 

Τα αποτελεσματα των κατατακτηρίων δοκιμών στη Βαλένθια

 

Δυνατή εμφάνιση από τον Miller ο οποίος κράτησε την Ducati ψηλά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης