Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τα συναισθήματα ήταν έντονα στο τελευταίο MotoGP για το 2021 στην πίστα της Ricardo Tormo της Βαλένθια.Τέλος εποχής σήμανε η αποχώρηση του Valentino Rossi από το MotoGP. Ο τελευταίος αγώνας του Valentino Rossi δημιούργησε μια πολύ έντονη ατμόσφαιρα στην ισπανική πίστα με εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του “Γιατρού” να θέλουν να αποχαιρετήσουν όπως αξίζει σε έναν θρύλο του αγωνίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και βρέθηκε γρήγορα στη δεκάδα μένοντας κοντά στο group των πρώτων. Η συνέχεια ήταν πιο δύσκολη καθώς έχασε την επαφή του με τους πρώτους, αλλά κατάφερε να διατηρήσει έναν καλό ρυθμό και να τερματίσει τελικά στη 10η θέση. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Rossi στο MotoGP και φυσικά στο τέλος τον αποθέωσαν τόσο οι συναθλητές του όσο και όλοι όσοι βρέθηκαν στην πίστα.

Αφιέρωμα στα πρωταθλήματα του Valentino Rossi.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θρίαμβος της Ducati με κατάκτηση και του τίτλου Ομάδων

Η νίκη στον αγώνα πήγε στον Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός οδήγησε πολύ γρήγοραΟδηγοί Formula 1 και αθλητές από όλο τον κόσμο αποχαιρέτησαν τον Ιταλό star. και παρά την πίεση που δέχτηκε τόσο από τον Martin όσο και από τον Mir, κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη κλείνοντας μια απίθανη χρονιά για εκείνον και την Ducati. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο εκπληκτικός rookie, Jorge Martin. Ο νεαρός Ισπανός ξεκίνησε πολύ δυνατά από την pole position και γρήγορα πήρε την πρωτοπορία. Παρότι είχε καλό ρυθμό, όταν δέχτηκε την επίθεση του Bagnaia δεν είχε το κάτι παραπάνω για να μείνει στη μάχη της νίκης τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση. Ο Martin, παρότι έχασε 3 αγώνες φέτος, κατάφερε να στεφθεί καλύτερος νεοφερμένος στο πρωτάθλημα.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αυστραλός Jack Miller χαρίζοντας στην Ducati μια τεράστια επιτυχία και παράλληλα τον τίτλο και στο Πρωτάθλημα Ομάδων, εκτός από το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών που είχε εξασφαλίσει στο Misano. Δυνατή μάχη έδωσε ο Joan Mir με τις Ducati σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει ήταν η 4η θέση με την Suzuki του. Πιο πίσω, στην 5η θέση, έμεινε ο Fabio Quartararo με την Yamaha, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Johann Zarco επίσης με Ducati. Στη δεκάδα μπήκαν επίσης οι Binder (KTM), Bastianini (Ducati), Aleix Espargaro (Aprilia) και Rossi (Yamaha).

Ο Rossi υπέγραψε το ιδιαίτερο γκράφιτι στο κτίριο της πίστας Ricardo Tormo.
 

 

Την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες δοκιμές του 2022

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ολοκληρώθηκε για το 2021 με τον Fabio Quartararo να κερδίζει το Πρωτάθλημα Οδηγών. Τα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και Ομάδων πήγαν στην Ducati. Επόμενο ραντεβού για τους αναβάτες είναι την επόμενη εβδομάδα στην πίστα της Jerez για τις πρώτες δοκιμές του 2022.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Valencia: Θρίαμβος της Ducati, η pole position στον Martin

Οι 9 μοτοσικλέτες που χάρισαν τίτλο στον Valentino Rossi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης