Ένας αψεγάδιαστος Franco Morbidelli ήταν εκείνος που κυριάρχησε στο Aragon την Κυριακή. Ο Ιταλός αναβάτης της Petronas Yamaha από την πρώτη στιγμή έδειξε τη δυναμική του και οδήγησε τον αγώνα από τον πρώτο γύρο.

Ο ρυθμός του ήταν εξαιρετικός, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από κάποιον και τελικά έφτασε σε μια μάλλον εύκολη νίκη στην Ισπανία. Αυτή είναι η 2η φετινή νίκη για τον Morbidelli ο οποίος ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, 25 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα μια δυνατή εμφάνιση από τον Rins ο οποίος πλησιάζει στη βαθμολογία

Δεν απείλησε…

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Alex Rins. Ο Ισπανός της Suzuki έκανε καλή εκκίνηση και ακολούθησε από την αρχή μέχρι το τέλος τον Morbidelli. Στο τέλος όμως δεν κατάφερε να απειλήσει για τη νίκη και έμεινε δεύτερος. Πίσω του, κλείνοντας το βάθρο των νικητών, ήταν ο Joan Mir με τη δεύτερη εργοστασιακή Suzuki. Ο νεαρός Ισπανός έκανε απίστευτη εκκίνηση και στον πρώτο γύρο από την 12η θέση ανέβηκε στην 5η και από εκεί και έπειτα απλά διατήρησε καλό ρυθμό και πήρε τους βαθμούς της 3ης θέση αυξάνοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 14 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος της βαθμολογίας, Fabio Quartararo δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους κορυφαίους και τελικά τερμάτισε στην 8η θέση χάνοντας έδαφος στη βαθμολογία. Αντίθετα, εξαιρετικό αγώνα πραγματοποίησε ο Pol Espargaro φέρνοντας την KTM στην 4η θέση αφήνοντας πίσω του τον επίσης εξαιρετικό Zarco με την Ducati, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Oliveira επίσης με KTM.

Αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία ο Joan Mir

O μεγάλος χαμένος…

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Vinales,Lecuona και Petrucci, ενώ ο Andrea Dovizioso δεν μπόρεσε να κάνει κάτι Ο  Dovizioso έχασε πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι του τίτλου….περισσότερο από την 13η θέση, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

Μεγάλος χαμένος του αγώνα ήταν ο Taka Nakagami ο οποίος από την pole position δεν κατάφερε να συμπληρώσει έναν γύρο και σημείωσε πτώση.

Πτώση είχε και ο Alex Marquez με την Repsol Honda, ενώ δεν τερμάτισαν και οι Miller, Binder, Bagnaia και Aleix Espargaro.

 

 

Αποτελέσματα GP Tuerel

 

Μεγάλος χαμένος του αγώνα ήταν ξεκάθαρα ο Taka Nakagami που έπεσε στον πρώτο γύρο με την LCR Honda

 

Ο Quartararo δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω στο Aragon και έχασε εδαφος στη βαθμολογία

 

Ταχύτερη KTM ήταν εκείνη του Pol Espargaro στην 4η θέση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης