Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Χρειάστηκε μόλις έξι αγώνες στη μεγάλη κατηγορία για να στεφθεί νικητής. Ο λόγος για τον μεγάλο νικητή του Ο τρομερός rookie της Ducati έχει δύο pole και μία νίκη παρότι έχει χάσει 4 αγώνες φέτος λόγω τραυματισμού!GP της Στυρίας, Jorge Martin, ο οποίος εκτός από την pole position κατάφερε να κυριαρχήσει και στον αγώνα. Ο νεαρός αναβάτης της Pramac Ducati είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο Portimao και έχασε τέσσερις αγώνες, ωστόσο επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ, διαλύοντας τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Martin παρότι ο αγώνας στο δεύτερο γύρο διακόπηκε λόγω του ατυχήματος μεταξύ Dani Pedrosa και Lorenzo Savadori (κανένας δεν τραυματίστηκε), δεν είχε πρόβλημα να βγει στην επανεκκίνηση μπροστά. Πήρε την πρωτοπορία γρήγορα και έδωσε το δικό του ρυθμό. Παρά την πίεση του Joan Mir άντεξε μέχρι το τέλος και κατάφερε να κερδίσει. Αυτή είναι η πρώτη νίκη στην καριέρα του Martin στη μεγάλη κατηγορία μόλις στον 6ο του αγώνα!

Σταθερός αγώνας από τον Quartararo σε μια πίστα που δεν ευνοεί τις Yamaha. Αύξησε τη διαφορά του στους 40 βαθμούς στην κατάταξη.

Σημαντικό βάθρο από τον Quartararo, μέτρια εμφάνιση για Marquez και Bagnaia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Joan Mir με την εργοστασιακή Suzuki. Ο Ισπανός είχε καταπληκτικό ρυθμό στο Η Ducati έχει κερδίσει τους 6 από τους 7 αγώνες που έχουν γίνει στο Red Bull Ringπρώτο κομμάτι του αγώνα και πίεσε για τη νίκη, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τους 25 βαθμούς και αρκέστηκε στη 2η θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo. Ο αναβάτης της Yamaha ήταν σταθερός και αυτή η 3η θέση τον φέρνει ακόμα πιο μπροστά στη βαθμολογία.

Στην πρώτη εξάδα τερμάτισαν οι Brad Binder (KTM), Taka Nakagami (Honda) και Johann Zarco (Ducati) με τον Γάλλο να χάνει την 4η θέση στις τελευταίες δύο στροφές του αγώνα. Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Rins, Marc Marquez, Alex Marquez και Dani Pedrosa, με τον βετεράνο της KTM να πραγματοποιεί απίθανο αγώνα μετά από τρία χρόνια απουσίας. Πτώση σημείωσε ο Jack Miller από την 4η θέση, ενώ εγκατέλειψαν τον αγώνα οι Aleix Espargaro, Miguel Oliveira και Maverick Vinales.

Επόμενος αγώνας σε μια εβδομάδα πάλι στην πίστα Red Bull Ring.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Στυρίας: Εκπληκτική pole position για τον Martin με Ducati

Μια βραδιά στην Tavullia

MotoGP Στυρίας: Προβλέψεις για το MotoGP στο Red Bull Ring

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης