Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί να έχασε τον τίτλο φέτος από τον Fabio Quartararo, αλλά ο Pecco Bagnaia δεν σταματάει να δείχνειΑνίκητες οι Ducati στο Portimao, έγραψαν το “1-2” στις κατατακτήριες την ταχύτητά του. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ήταν εντυπωσιακός στις κατατακτήριες του Portimao και με έναν τρομερό τελευταίο γύρο πήρε την 5η συνεχόμενη pole position του. Την εξαιρετική εικόνα της Ducati στην Πορτογαλία συμπλήρωσε ο Jack Miller ο οποίος έφερε τη δεύτερη εργοστασιακή GP21 ακριβώς πίσω από τον teammate του, δείχνοντας ότι οι κόκκινες μοτοσικλέτες είναι εξαιρετικές στο Portimao.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελευταία θέση της πρώτης σχάρας εκκίνησης συμπλήρωσε ο Joan Mir. Ο Ισπανός πρωταθλητής 2020 της Suzuki ήταν πολύ δυνατός στις κατατακτήριες και κατάφερε για πρώτη φορά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή εκκίνησης φέτος. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Jorge Martin με την Pramac Ducati, ενώ τη δεύτερη σειρά συμπλήρωσαν ο teammate το Johann Zarco και ο Pol Espargaro με την Repsol Honda.

Άτυχος ο Quartararo καθώς η καλή του προσπάθεια ακυρώθηκε λόγω κίτρινης σημαίας.

Η κίτρινη σημαία σταμάτησε τον Quartararo

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεκάδα βρέθηκαν οι Quartararo (Yamaha), Alex Marquez (Honda), Morbidelli (Yamaha) και LecuonaΟ αγώνας της Κυριακής πραγματοποιείται στις 15:00. (ΚΤΜ). Ο πρωταθλητής Fabio Quartararo παρότι έδειξε στις δοκιμές ότι έχει καλό ρυθμό δεν κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες θέσεις μένοντας στην 3η θέση της σχάρας εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής. Ο Γάλλος της Yamaha έγραψε έναν δυνατό χρόνο που τον έφερνε στην πρώτη σειρά στα μέσα της περιόδου, αλλά είχε βγει κίτρινη σημαία στην πτώση του Luca Marini και ο γύρος του ακυρώθηκε.

Ο τοπικός ήρωας Miguel Oliveira με την KTM έμεινε στην 17η θέση, ενώ ο Valentino Rossi θα εκκινήσει το προτελευταίο του αγώνα στο MotoGP από την 16η θέση του grid.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομερή νέα κάμερα ώμου δοκιμάζει το MotoGP

Γόνατα… κάτω με πατίνι από αναβάτη MotoGP

MotoGP Πορτογαλίας: Προβλέψεις για το Grand Prix στο Portimao

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης