Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με εμφατικό τρόπο στο Silverstone ο Fabio Quartararo έδειξε για μια ακόμα φορά ότι φέτος απλά δεν έχειΟ Quartararo κρατάει καλά στα χέρια του τον φετινό τίτλο καθώς δεν έχει αντίπαλο αντίπαλο στο MotoGP. Ο Γάλλος της Yamaha άφησε να περάσουν οι τρεις πρώτοι γύροι περιμένοντας να ηρεμήσουν τα πράγματα στην αρχή του αγώνα, πριν ξεκινήσει την επίθεσή του. Πέρασε στην πρώτη θέση και δεν κοίταξε πίσω ξανά κατακτώντας την 5η φετινή του νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Quartararo πλέον έχει φτιάξει μια σημαντική διαφορά στη βαθμολογία έχοντας 65 βαθμούς απόσταση από τον δεύτερο Joan Mir. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Alex Rins με την εργοστασιακή Suzuki. Ο Ισπανός διατήρησε την παράδοση των καλών αποτελεσμάτων στο Silverstone και με μυαλωμένο αγώνα πήρε το πρώτο του φετινό βάθρο.

Οι άνθρωποι της Aprilia πανηγύρισαν σαν να πήραν το πρωτάθλημα, τόσο σημαντικό ήταν αυτό το βάθρο για εκείνους.

Μεγάλο λάθος του Marquez παρέσυρε σε εγκατάλειψη τον Martin

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Aleix Espargaro τα έκανε όλα σωστά στον αγώνα της Μ. Βρετανίας και κατάφερε να κατακτήσει το Πρώτο βάθρο για την Aprilia λίγο πριν έρθει ο Maverick Vinales στην ομάδαπρώτο βάθρο της Aprilia από την επιστροφή της στο MotoGP. Ο Ισπανός ήταν γρήγορος από την αρχή μέχρι το τέλος και παρότι δέχτηκε την επίθεση του Miller στον τελευταίο γύρο κατάφερε να μείνει στην 3η θέση χαρίζοντας πολλά χαμόγελα στους ανθρώπους της Aprilia.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Jack Miller διασώζοντας την τιμή της Ducati στο Silverstone, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Pol Espargaro (Repsol Honda) και Brad Binder (ΚΤΜ). Τη δεκάδα έκλεισαν οι Lecuona (KTM), Alex Marquez (Honda), Joan Mir (Suzuki) και Petrucci (ΚΤΜ). Εκτός αγώνα από τον πρώτο γύρο έμειναν οι Jorge Martin και Marc Marquez όταν συγκρούστηκαν στην έξοδο της στροφής Vale στο πίσω μέρος της πίστας.

Επόμενος αγώνας στο Aragon της Ισπανίας στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ματαιώθηκε το MotoGP της Μαλαισίας, τη θέση του παίρνει το Misano

MotoGP Μ. Βρετανία: Πρώτη pole position του Pol Espargaro με Honda

Μέσα στον Αύγουστο θα δοκιμάσει την Aprilia ο Vinales

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης