Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με συναρπαστικό τρόπο και άφθονο θέαμα ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στο Losail του Παρά την απίθανη εκκίνηση των Ducati, ο Vinales κατάφερε να κερδίσει τον αγώναΚατάρ. Μεγάλος νικητής του πρώτου αγώνα της σεζόν ήταν ο Maverick Vinales με Yamaha, ο οποίος όχι μόνο αντιστάθηκε στην αρμάδα των Ducati, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα από τα χέρια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός της Yamaha ξεκίνησε καλά τον αγώνα και έμεινε στο group των πρωτοπόρων στο πρώτο μισό του αγώνα. Όταν αισθάνθηκε άνετα άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και πέρασε σταδιακά στη 2η θέση. Εκεί, δεν άργησε να επιτεθεί στον πρώτο Pecco Bagnaia και τελικά να πάρει την πρώτη θέση στην οποία έμεινε μέχρι το τέλος. Η πρώτη νίκη της χρονιάς λοιπόν πάει στον Vinales και τη Yamaha.

Μεγάλη νίκη για τον Vinales και τη Yamaha στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

Μάχη για τη 2η θέση με νικητή τον Zarco

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρομερή μάχη είχαμε για τη δεύτερη θέση στους τελευταίους γύρους μεταξύ των Bagnaia, Zarco και Mir. Οι Η δύναμη των Ducati στέρησε από τον Mir το βάθρο…δύο αναβάτες της Ducati, Johann Zarco και Pecco Bagnaia έδειχναν ότι ελέγχουν τις θέσεις στο βάθρο, αλλά ο πρωταθλητής της Suzuki είχε αντίθετη άποψη.

Στην προτελευταία στροφή πέρασε δεύτερος και έδειχνε να κλέβει τη δόξα από τις Ducati, αλλά τα όνειρά του έσβησαν όταν βγήκαν στην τελική ευθεία. Εκεί, η δύναμη των Ducati τον ανάγκασε να μείνει στη 4η θέση με τον Zarco να τερματίζει δεύτερο και τον Bagnaia τρίτο.

Πολύ δυνατός ο Johann Zarco ήταν η ταχύτερη Ducati στον αγώνα

Εξαιρετική εμφάνιση από την Aprilia, απογοήτευση για Miller

Στη 5η θέση τερμάτισε ο Fabio Quartararo με τη δεύτερη εργοστασιακή Yamaha έχοντας πολύ κοντά πίσω Ο Pol Espargaro διέσωσε την τιμή της Hondaτου τον Alex Rins με τη δεύτερη εργοστασιακή Suzuki. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Aleix Espargaro ο οποίος έφερε την Aprilia στη 7η θέση αφήνοντας πίσω του τον αδερφό του Pol Espargaro με τη Repsol Honda.

Στη δεκάδα μπήκαν επίσης οι Jack Miller και Enea Bastianini. Οι δύο αναβάτες σίγουρα είχαν διαφορετικά συναισθήματα μετά το τέλος του αγώνα καθώς ο μεν Miller με την εργοστασιακή Ducati φάνηκε κατώτερος των προσδοκιών, ενώ από την άλλη ο rookie Bastianini, στον πρώτο του αγώνα, τερμάτισε μέσα στη δεκάδα.

Ευχάριστη έκπληξη από τον πρωτοεμφανιζόμενο Enea Bastianini στη 10η θέση

Αρκετά πίσω ο Rossi και οι KTM

Μέτρια ήταν η εμφάνιση του Valentino Rossi ο οποίος τερμάτισε μόλις στη 12η θέση με την Petronas Yamaha, ενώ καταστροφικός ήταν ο αγώνας του Franco Morbidelli με τη δεύτερη Petronas Yamaha στη 18η θέση. Ταχύτερη KTM ήταν εκείνη του Miguel Oliveira με τη 13η θέση, ενώ πτώση σημείωσαν οι Alex Marquez, Takaaki Nakagami και Danilo Petrucci.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα στην ίδια πίστα του Κατάρ.

Αποτελέσματα αγώνα Κατάρ

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP 2021: Παρουσίαση και προβλέψεις για τη νέα σεζόν!

Πτώση σε προπόνηση στο Mugello για τον Morbidelli

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης