Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ξεκίνησε με τον πιο εμφατικό τρόπο στο Κατάρ. Το πρώτο… πιάτο το Ο χρόνος του Bagnaia ήταν ο καλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ από μοτοσικλέτα στο Losailοποίο μας σέρβιραν οι αναβάτες του MotoGP ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές στις οποίες είχαμε έναν Ιταλό να διαλύει τον ανταγωνισμό. Ο λόγος για τον Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati ο οποίος με χρόνο 1:52.772 κατάκτησε την pole position με νέο ρεκόρ πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις ήταν υπόθεση των αναβατών της Yamaha με τον Fabio Quartararo να ολοκληρώνει τις κατατακτήριες δοκιμές στη 2η θέση. Πίσω από τον Γάλλο αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha βρέθηκε ο Maverick Vinales επίσης με Yamaha ο οποίος έκλεισε την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης.

O παλιός είναι αλλιώς και ο Rossi απέδειξε ότι ακόμα έχει την ταχύτητα

Ο “Γιατρός” έκανε την έκπληξη, απογοήτευση για τον Morbidelli

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Valentino Rossi με τη Yamaha της Petronas. Ο βετεράνος Ιταλός κατάφερεΥπόθεση Ducati και Yamaha οι δύο πρώτες σειρές να σημειώσει έναν απίθανο χρόνο ο οποίος ήταν αρκετός να του χαρίσει τη 4η θέση, πολύ κοντά στους εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha. Την εξάδα, έπειτα από δυνατή εμφάνιση, έκλεισαν Jack Miller και Johann Zarco με Ducati και οι δύο.

Ο Αυστραλός της Ducati ίσως να νιώθει λίγο απογοητευμένος καθώς όλο το τριήμερο ήταν γρήγορος, αλλά στο τέλος των κατατακτηρίων είδε τον teammate του να παίρνει την pole position.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Aleix Espargaro δείχνει έτοιμος για ένα καλό αποτέλεσμα με την Aprilia την Κυριακή

Πίσω τα Suzuki, εκτός ρυθμού οι KTM

Ο Franco Morbidelli με τη δεύτερη Petronas Yamaha ήταν στη 7η θέση, έχοντας δίπλα του την Aprilia του Ευχάριστη έκπληξη ο BastianiniAleix Espargaro και τη Suzuki του Alex Rins. Τη δεκάδα έκλεισε ο πρωταθλητής Joan Mir με τη δεύτερη Suzuki, ενώ απογοητευτική ήταν εμφάνιση των αναβατών της Honda με τον Nakagami στη 11η θέση και τον Pol Espargaro με τη Repsol Honda στη 12η θέση.

Ταχύτερο rookie ήταν ο Enea Bastianini με την Ducati στη 13η θέση, ενώ πρώτη KTM ήταν εκείνη του Miguel Oliveira στη 15η θέση.

Εκτός δεκάδας έμεινε ο Pol Espargaro στις πρώτες του κατατακτήριες με τη Honda

Αποτελέσματα κατατακτηρίων Qatar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ατύχημα σε αγώνα motocross για τον Dovizioso, αμφιβολίες για το τεστ με την Aprilia MotoGP

MotoGP 2021: Παρουσίαση και προβλέψεις για τη νέα σεζόν!

O Marquez χάνει τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης