Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Χωρίς ανάσα από το Mugello και την Ιταλία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ταξιδεύει στην Βαρκελώνη Σίγουρα θα έχουμε και άλλες μεταγραφικές κινήσεις στη Βαρκελώνη!για τον 9ο γύρο του θεσμού. Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει πλέον να παίρνει μορφή, έπειτα από ένα τρελό ξεκίνημα στη σεζόν με αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. Τα φαβορί αρχίζουν να ξεδιπλώνουν τις δυνατότητές τους στις περισσότερες πίστες και έχουμε δύο ή τρεις ξεκάθαρους διεκδικητές του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αναβάτες που σίγουρα έχουν το πάνω χέρι το 2022 είναι οι Fabio Quartararo και Pecco Bagnaia. Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha οδηγεί εξαιρετικά και στο απόλυτο όριο την M1 δείχνοντας ικανός να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Παρά το γεγονός ότι η Yamaha υπολείπεται σε κάποιους τομείς σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ο Quartararo είναι σταθερός και γρήγορος καταφέρνοντας να πρωταγωνιστήσει σχεδόν παντού, όπως έκανε και στο Mugello.

Ο Quartararo «υπεροδηγεί» την Yamaha M1.

Από την άλλη, ο Pecco Bagnaia έχει στα χέρια τους μια ολοκληρωμένη Ducati και σε συνδυασμό με την Στη Βαρκελώνη αναμένεται η Repsol Honda να ανακοινώσει τον μόνιμο αντικαταστάτη του Marquez για το υπόλοιπο της σεζόν.ταχύτητά του μπορεί να κερδίσει παντού και πάντα. Στο Mugello ήταν εξαιρετικός, τόσο σε ταχύτητα όσο και σε στρατηγική κατακτώντας τη νίκη. Απέχει 41 βαθμούς από τον Quartararo στη βαθμολογία, ωστόσο είναι ο πλέον δυνατός αντίπαλος του Γάλλου στο κυνήγι του τίτλου. Το μεγάλο αουτσάιντερ του φετινού πρωταθλήματος είναι ο Aleix Espargaro με την Aprilia. Ο Ισπανός έχει ένα σερί τεσσάρων βάθρων και βρίσκεται μόλις 8 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στη Βαρκελώνη δεν αποκλείεται ο Espargaro να παλέψει για τη νίκη, συνεχίζοντας το εκπληκτικό του σερί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα θέματα που απασχόλησε τον κόσμο του MotoGP στο Mugello ήταν η ανακοίνωση της 4ης επέμβασης στο χέρι για τον Marc Marquez. Ο Ισπανός παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, καθώς πονάει και ταλαιπωρείται από το τραυματισμένο του χέρι (από το ατύχημα του 2020) και αποφάσισε να μετακινηθεί στην Αμερική για να κάνει ακόμα μια εγχείρηση για να λύσει το πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι ο Marquez θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς – αν όχι όλο – με την Honda να καλεί στη Βαρκελώνη τον Stefan Bradl να τον αντικαταστήσει.

Αν παραμείνει σταθερός ο Bagnaia σύντομα θα είναι κοντά στη μάχη του τίτλου.

Προβλέψεις GP Καταλονίας

Τα πράγματα έχουν πάρει πλέον μορφή και στη Βαρκελώνη αναμένουμε ξανά δυνατούς τους Fabio Οι μεταγραφικές φήμες θέλουν τον Oliveira εκτός KTM.Quartararo και Pecco Bagnaia. Ο Γάλλος πέρυσι θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα και τη νίκη, ωστόσο μια άτυχη στιγμή όταν άνοιξε η δερμάτινη φόρμα του στη διάρκεια του αγώνα, τον άφησε στις πίσω θέσεις. Μέσα στα φαβορί για τη νίκη είναι ο Aleix Espargaro ο οποίος μέσα στην πατρίδα του θα έχει επιπλέον κίνητρο, ενώ στη μάχη της νίκης αναμένονται και οι Johann Zarco και Enea Bastianini. Για το βάθρο θα δούμε ψηλά να βρίσκονται τα εργοστασιακά KTM με τον Miguel Oliveira να έχει καλές αναμνήσεις από πέρυσι όταν είχε κατακτήσει τη νίκη. Ο Jorge Martin θα είναι στη μάχη του βάθρου, όπως και οι αναβάτες της Suzuki, ενώ ίσως έχουμε την έκπληξη από τον Maverick Vinales με τη δεύτερη Aprilia.

Εκτός MotoGP θα μείνει σχεδόν όλη τη χρονιά ο Marc Marquez.

Πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου στη Βαρκελώνη

Παρασκευή 3 Ιουνίου

10:55 Ελεύθερες Δοκιμές 1
15:10 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 4 Ιουνίου

10:55 Ελεύθερες Δοκιμές 3
14:30 Ελεύθερες Δοκιμές 4
15:10 Κατατακτήριες Q1
15:35 Κατατακτήριες Q2

Κυριακή 5 Ιουνίου

12:00 Αγώνας Moto3
13:20 Αγώνας Moto2
15:00 Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το MotoGP επιλέγει τη βιωσιμότητα

Η Aprilia δείχνει πρώτη τα χαρτιά της στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης