Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει το τριήμερο 22-24 Οκτωβρίου για τον 16ο γύρο του θεσμού.Στη διάρκεια του τριημέρου θα υπάρξουν εκδηλώσεις στη μνήμη του αδικοχαμένου Marco Simoncelli πριν από δέκα χρόνια. Συνήθως αυτήν την εποχή το πρωτάθλημα ταξιδεύει στις πίστες της Ασίας, ωστόσο η πανδημία Covid-19 ακύρωσε τους αγώνες σε Μαλαισία, Αυστραλία και Ιαπωνία με αποτέλεσμα το MotoGP να παραμείνει στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 16ος γύρος λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Misano Marco Simoncelli στην Ιταλία. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που το πρωτάθλημα επισκέπτεται την ιταλική πίστα, καθώς πριν από περίπου έναν μήνα ήμασταν πάλι στο Misano πριν ταξιδέψουν οι ομάδες στην Αμερική για τον αγώνα στο Austin. Εκείνο που θα μας απασχολήσει πιο έντονα αυτό το τριήμερο είναι αν καταφέρει ο Fabio Quartararo να εξασφαλίσει τον τίτλο και μαθηματικά στο Misano ή ο Pecco Bagnaia θα μας κρατήσει σε αγωνία στους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο μεγάλος αγώνας στην πίστα του Misano.

Ας δούμε όμως τις προβλέψεις για το Grand Prix του Aragon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Yamaha Monster MotoGP

Με το ένα χέρι στο τρόπαιο του πρωταθλητή βρίσκεται ο Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Γάλλος είχε δύο πολύ σημαντικές δεύτερες θέσεις σε Misano και Austin που τον έφεραν 52 βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία και πλέον έχει μεγάλες πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο στην Ιταλία. Από την άλλη, ο Franco Morbidelli θα συνεχίσει την προσαρμογή του στη σέλα της εργοστασιακής Yamaha M1.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Θα προσπαθήσει να κερδίσει, αν όχι, θα επιλέξει το βάθρο.
Πρόβλεψη για Franco Morbidelli: Θα είναι μέσα στην εξάδα.

Fabio Quartararo #20.

Ducati Lenovo Team

Στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati η κατάσταση είναι ξεκάθαρα, κυρίως για τον Francesco Bagnaia. O Ιταλός, μετά τις νίκες σε Aragon και Misano και το βάθρο στο Austin, έχει έναν και μόνο στόχο, δηλαδή τη νίκη στο Misano. Αν το καταφέρει τότε θα κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο. Ο Jack Miller από την άλλη θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τον teammate του.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Φαβορί για τη νίκη.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Μπορεί να παλέψει για το βάθρο.

Francesco Bagnaia #63.

Pramac Racing Ducati

Στο στρατόπεδο της Pramac Ducati οι Johann Zarco και Jorge Martin δεν έχουν την απόδοση που είχαν στο ξεκίνημα της σεζόν έχοντας μια σειρά από μέτρια αποτελέσματα. Το Misano δεν αναμένεται να είναι ιδανικό για τους δύο αναβάτες της ομάδας.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Πρώτος στόχος να τερματίσει αφού έχεο 9 βαθμούς στους πέντε τελευταίους αγώνες.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Θα προσπαθήσει να βοηθήσει και εκείνος τον Bagnaia.

Jorge Martin #89.

Suzuki Ecstar Team

Η υπεράσπιση του τίτλου από τον Joan Mir έχει τελειώσει για φέτος με τον Ισπανό της Suzuki να βρίσκεται 79 βαθμούς μακριά από τον Quartararo. Μαζί όμως με τον Alex Rins θα προσπαθήσουν να φέρουν ψηλά την Suzuki GSX-RR με τον Rins μάλιστα να έρχεται από καλά αποτελέσματα σε Misano και Austin.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Μέσα στην πεντάδα.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Μπορεί το βάθρο, ίσως και τη νίκη.

Alex Rins #42.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Τα πράγματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο στην ομάδα της KTM. Οι Miguel Oliveira και Brad Binder έχουν ξεχάσει τον καλό τους εαυτό στο μέσο του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να είναι φτωχές.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Πλέον η οκτάδα είναι ο στόχος
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Ταχύτερη KTM, μπορεί την εξάδα.

Brad Binder #33.

Aprilia Racing Gresini

Στην Aprilia θα έχουμε την επιστροφή τη δράση για τον Maverick Vinales έπειτα από την απόσυρσή του από τον αγώνα το Austin λόγω πένθους. Μαζί με τον Aleix Espargaro θα προσπαθήσουν να φέρουν ψηλά την RS-GP, ενώ έχουν και τη δική τους μάχη για τη βαθμολογία του πρωταθλήματος στην 8η θέση.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Μπορεί να είναι στην εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Maverick Vinales: Κοντά στη δεκάδα, ίσως μπροστά από τον teammate του.

Maverick Vinales #12.

Repsol Honda Team

Στην Αμερική είδαμε πριν από τρεις εβδομάδες τον παλιό καλό Marc Marquez να ισοπεδώνει τους αντιπάλους του. Ο Ισπανός της Repsol Honda ήταν πολύ ισχυρός, γρήγορος και έδειξε ότι αν ξεπεράσει τον τραυματισμό του θα είναι απειλή για όλους. Από την άλλη, ο Pol Espargaro ψάχνει ακόμα να βρει το δρόμο του στη σέλα της Honda.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Το βάθρο είναι ξεκάθαρος στόχος.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Η δεκάδα θα είναι καλό αποτέλεσμα.

Marc Marquez #93.

LCR Honda

Στην δορυφορική ομάδα της Honda η απογοήτευση είναι έκδηλη καθώς στην Αμερική τα αποτελέσματα ήταν άσχημα. Οι Taka Nakagami και Alex Marquez είχαν δείξει καλό ρυθμό στις δοκιμές, αλλά η πτώση του Ιάπωνα και τα προβλήματα του Ισπανού τους άφησαν εκτός συναγωνισμού.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Οριακά στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Εκτός δεκάδας.

Taka Nakagami #30.

Petronas Yamaha Team

Αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Valentino Rossi μπροστά στους συμπατριώτες του και σίγουρα θα το γιορτάσει ιδιαίτερα. Ο Ιταλός δεν περιμένει κάτι ξεχωριστό στον αγώνα, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσει να το διασκεδάσει. Από την άλλη ο Andrea Dovizioso γίνεται όλο και πιο δυνατός καθώς στην Αμερική έκανε εξαιρετικό αγώνα και τερμάτισε στην 13η θέση.

Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Θα προσπαθήσει να είναι στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Andrea Dovizioso: Το καλύτερο αποτέλεσμά του, ίσως στη δεκάδα.

Valentino Rossi #46.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Οι Enea Bastianini και Luca Marini συνεχίζουν την σταθερή τους πορεία στο MotoGP μαθαίνοντας πολλά πράγματα, ωστόσο τα αποτελέσματά τους είναι εντελώς διαφορετικά. Στο Austin, o Bastianini έκανε πάλι εξαιρετική δουλειά τερματίζοντας στην 6η θέση. Στο Misano ο νεαρός Ιταλός είχε ανέβει στο βάθρο στον προηγούμενο αγώνα και αναμένεται να είναι ξανά πολύ ανταγωνιστικός.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Θα είναι στην πεντάδα.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Μέσα στους βαθμούς.

Enea Bastianini #23.

Tech3 KTM Team

Ο Iker Lecuona διανύει περίοδο φόρμας αλλά στο Austin είχε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Από την άλλη ο Danilo Petrucci έχει επίσης μέτρια αποτελέσματα, αν και το μυαλό του είναι ήδη στο Dakar. Στην Tech3 πάντως ανυπομονούν τα τελειώσει αυτή η τραγική χρονιά για την ομάδα.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Μόνος στόχος είναι ο τερματισμός.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Στους βαθμούς οριακά.

Danilo Petrucci #9.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα του Misano αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι πρέπει να συμβεί για να στεφθεί πρωταθλητής ο Quartararo στο Misano

Οι αναβάτες της Suzuki MotoGP οδηγούν τη νέα Hayabusa

Ο Marc Marquez γίνεται δάσκαλος οδήγησης!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης