Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο 28-30 Μαΐου στην καταπληκτική Πέρυσι δεν έγινε ο αγώνας στο Mugello λόγω της πανδημίαςπίστα του Mugello στην Ιταλία. Στους λόφους της Τοσκάνης θα δώσουν τη δική τους μάχη πάλι οι κορυφαίοι αναβάτες με το πρωτάθλημα να είναι ορθάνοιχτο μετά τα περίεργα αποτελέσματα στον βρόχινο αγώνα του Le Mans.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Mugello είναι πολύ απαιτητική πίστα καθώς η μοτοσικλέτα πρέπει να έχει πολύ καλή ευκινησία, να αλλάζει γρήγορα κατεύθυνση, να έχει σταθερότητα στις γρήγορες στροφές και δυνατό κινητήρα για τη μεγάλη ευθεία. Για την ώρα στο πρωτάθλημα τις νίκες έχουν μονοπωλήσει αναβάτες της Ducati και της Yamaha, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και στο Mugello. Άλλωστε στη βαθμολογία έχουμε 5 αναβάτες με διαφορά μικρότερη των 25 βαθμών με τρεις αναβάτες της Ducati και τους δύο εργοστασιακούς της Yamaha.

To 2019 ο Jack Miller είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Lamborghini στην Pramac Ducati του.

Ducati Lenovo Team

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον προηγούμενο αγώνα της Γαλλίας ακόμα και ο ίδιος ο Jack Miller δε θα περίμενε να κερδίσει τόσο Και το 2022 μένει στην Ducati ο Millerεύκολα τον αγώνα. Ο Αυστραλός κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του φέτος αφήνοντας άναυδους ακόμα και τους ανθρώπους της Ducati οι οποίοι όμως τον αντάμειψαν με την ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμα έναν χρόνο. Τόσο ο Miller, όσο και ο Pecco Bagnaia που τερμάτισε στη 4η θέση στο Le Mans, είναι φαβορί για τη νίκη στο Mugello.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Φαβορί για τη νίκη
Πρόβλεψη για Jack Miller: Μέσα στο βάθρο… αν βρέξει μπορεί να κάνει το “3 στα 3”.

Ο Miller έγινε ο δεύτερος Αυστραλός αναβάτης που πετυχαίνει δύο συνεχόμενες νίκες μετά τον Casey Stoner το 2012 στην τετράχρονη εποχή.

Yamaha Monster MotoGP

Στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha τα πράγματα πήγαν κατά το ήμισυ καλά στο Le Mans. Ο Fabio Quartararo κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο βάθρο μέσα στην πατρίδα του και να σκαρφαλώσει πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Maverick Vinales από την άλλη είχε έναν μέτριο αγώνα και έμεινε μόλις στη 5η θέση της βαθμολογίας συνεχίζοντας την κατρακύλα του μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Το Mugello δε θα είναι εύκολη πίστα για τη Yamaha, ωστόσο ο ταλαντούχος Fabio μπορεί πάλι να βγάλει έναν λαγό από το μανίκι του.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Θα παλέψει για το βάθρο με τις Ducati.
Πρόβλεψη για Maverick Vinales: Πίσω… πάλι.

Με το βάθρο στο Le Mans παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ο Quartararo.

Suzuki Ecstar Team

Τα πράγματα δεν έχουν ξεκινήσει καλά φέτος για την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki. Ο πρωταθλητής Joan Mir δυσκολεύεται πολύ να πάρει αποτελέσματα όπως πέρυσι, το ίδιο και ο Alex Rins. Οι δύο αναβάτες δείχνουν σημάδια σοβαρής ταχύτητας, αλλά οι πτώσεις και οι άτυχες στιγμές τους στερούν καλούς τερματισμούς. Στο Le Mans οι δύο αναβάτες της Suzuki δεν κατάφεραν να τερματίσουν, κάτι που σίγουρα δε θέλουν να επαναληφθεί στο Mugello.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Θέλει να τερματίσει πρώτα και έπειτα είναι ικανός για πεντάδα.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Πρώτα πρέπει να τερματίσει, αν το κάνει θα είναι στην τετράδα.

Είναι γρήγορος ο Rins, αλλά για να έρθουν τα αποτελέσματα θα πρέπει να τερματίσει πρώτα.

Pramac Racing Ducati

Επέστρεψε στο βάθρο στον αγώνα της πατρίδας του ο Johann Zarco με μια πολύ δυνατή εμφάνιση στο Le Mans. Ο Γάλλος οδήγησε γρήγορα και χωρίς λάθη παίρνοντας τους πολύτιμους 20 βαθμούς και σκαρφαλώνοντας ξανά στη 3η θέση της βαθμολογίας, μόλις 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Στο Mugello ο Zarco θα παλέψει για τη νίκη. Στην άλλη μεριά του γκαράζ δε θα είναι πάλι ο Jorge Martin ο οποίος αναρρώνει και τη θέση του θα πάρει ο Michele Pirro.

Πρόβλεψη για τον Johann Zarco: Είναι από τα φαβορί για το βάθρο.
Πρόβλεψη για Michele Pirro: Μέσα στη δεκάδα!

Επιστροφή στο βάθρο για τον Zarco ο οποίος πλέον περιμένει στο Mugello ίσως και τη νίκη.

Aprilia Racing Gresini

Το σερί των καλών εμφανίσεων για την Aprilia έλαβε τέλος στο Le Mans με τους Aleix Espargaro και Lorenzo Savadori να σημειώνουν πτώσεις. Ο Ισπανός μετά το τέλος του αγώνα επέστρεψε στην πατρίδα του να υποβληθεί σε επέμβαση καρπιαίου σωλήνα και στο Mugello αναμένεται να είναι έτοιμος να οδηγήσει πάλι τη RS-GP.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Δεν είναι απίθανη η εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Lorenzo Savadori: Πάει για το καλύτερό του αποτέλεσμα.

Η επέμβαση στο χέρι θα βοηθήσει τον Aleix Espargaro να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα.

Repsol Honda Team

Ένα μεγάλο λάθος ήταν εκείνο που στέρησε από τον Marc Marquez ίσως και τη νίκη στο Le Mans. Ο Ο Marquez ήταν επικριτικός και απέναντι στους συναθλητές του στη HondaΙσπανός αναβάτης της Honda ήταν στην ιδανική θέση μετά την αλλαγή μοτοσικλέτας στο βρεγμένο, αλλά πίεσε περισσότερο από ότι έπρεπε να έπεσε χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες. Στο Mugello τα πράγματα δε θα είναι εύκολα καθώς ο ίδιος ο Marquez παραδέχεται ότι αφενός η μοτοσικλέτα του δεν είναι ανταγωνιστική, αφετέρου ο ίδιος δεν είναι ακόμα πολύ δυνατός στη δεξιά πλευρά του σώματός του. Ο Pol Espargaro από την άλλη δείχνει όλο και καλύτερος στη σέλα της RC213V και στο Mugello θα δώσει τη μάχη του για ένα καλό αποτέλεσμα.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Πάει για το καλύτερο αποτέλεσμά του φέτος.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Στη 8άδα, ίσως και λίγο παραπάνω.

Χαμένη ευκαιρία στο Le Mans για τον ανέτοιμο ακόμα Marc Marquez.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Στην εργοστασιακή ομάδα της KTM τα πράγματα δεν άλλαξαν προς το καλύτερο στη Γαλλία με τους Miguel Oliveira και Brad Binder να μένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα απόδοσης. Η μοτοσικλέτα συνεχίζει να έχει προβλήματα προσαρμογής με τα νέα ελαστικά της Michelin με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δουλέψει σωστά. Το Mugello αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο για την KTM και μοναδικός σύμμαχος θα είναι ο ισχυρός κινητήρας της RC16.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Δύσκολα μέσα στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Μπροστά από τον teammate του.

Δύσκολη περίοδος για την KTM η οποία ψάχνει λύσεις τα προβλήματα με τα ελαστικά της Michelin.

Petronas Yamaha Team

Ακόμα ένα πολύ δύσκολο τριήμερο περίμενε τους αναβάτες της Petronas Yamaha στο Le Mans. Οι Valentino Rossi και Franco Morbidelli δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ τον ρυθμό τους στη γαλλική πίστα με αποτέλεσμα να μείνουν μακριά από ένα καλό αποτέλεσμα. Στο Mugello οι δύο Ιταλοί αναβάτες αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικοί και ίσως τους δούμε να παλεύουν για κάτι πολύ καλύτερο από τη δεκάδα.

Πρόβλεψη για τον Franco Morbidelli: Θα προσπαθήσει να επιστέψει στο βάθρο.
Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Μέσα στην πατρίδα του είναι ικανός ακόμα και για την εξάδα.

Η ανάσταση του Valentino Rossi ίσως έρθει στο αγαπημένο του Mugello.

LCR Honda

Το καλύτερο τριήμερο φέτος είχαν οι αναβάτες της LCR Honda Alex Marquez και Takaaki Nakagami στη Γαλλία τερματίζοντας στη 6η και 7η θέση. Στο Mugello πάνε με ανεβασμένο το ηθικό και ίσως τους δούμε πάλι στη δεκάδα.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Μέσα στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Θα δώσει μάχη για την εξάδα.

Η Honda βλέπει τη δορυφορική της ομάδα να πηγαίνει όλο και καλύτερα.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Οι αναβάτες της δορυφορικής ομάδας της Ducati Enea Bastianini και Luca Marini συνεχίζουν τη διαδικασία προσαρμογής τους στο MotoGP. Οι δύο Ιταλοί αναβάτες θέλουν να δείξουν καλό πρόσωπο στην πατρίδα τους. Ο Marini θα αγωνιστεί με ειδικό βάψιμο στη μοτοσικλέτα του.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Θα παλέψει για τους βαθμούς.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Θα είναι ξανά μπροστά από τον teammate του.

Αυτή είναι η μοτοσικλέτα του Luca Marini στο Ιταλικό GP.

Tech3 KTM Team

Είδαν άσπρη μέρα στην ομάδα του Herve Poncharal στη Γαλλία καθώς ο Danilo Petrucci κατάφερε να φέρει την KTM του στη 5η θέση. Η ομάδα αρχίζει να βρίσκει τα βήματά της και στο Mugello, αγαπημένο του Petrucci δεν αποκλείεται πάλι να είναι ανταγωνιστικοί. Ανεβασμένος αναμένεται και ο Iker Lecuona που τερμάτισε στη 9η θέση στο Le Mans.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Ταχύτερη KTM.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Μέσα στους βαθμούς.

Τελευταίος νικητής στο Mugello ήταν ο Danilo Petrucci με Ducati τότε.

Κυριακή στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα του Mugello αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το… Shoey του Miller επέστρεψε στο Le Mans

Στο πλευρό ακόμα ενός Έλληνα αθλητή η Yamaha

Το καλοκαίρι η μεγάλη απόφαση για τον Valentino Rossi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης