Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με φοβερές εκπλήξεις και απίστευτο συναγωνισμό ξεκίνησε το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα Mandalika  Ο Quartararo είχε να πάρει pole position από το GP Καταλονίας πέρυσι το καλοκαίρι.της Ινδονησίας. Η μέτρια κατάσταση της πίστας με χαμηλό επίπεδο πρόσφυσης σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία ανακάτεψαν την τράπουλα και είχαμε δράματα και μεγάλα ονόματα να μένουν εκτός πρώτης δεκάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν από τον άνθρωπο που πήρε την pole position και δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητή Fabio quartararo. Ο αναβάτης της Yamaha από τα αζήτητα στο Κατάρ πριν από δύο εβδομάδες, βρέθηκε στην πρώτη θέση στις κατατακτήριες έχοντας μάλιστα πολύ δυνατό ρυθμό σε όλες τις περιόδους δοκιμών. Στο Q2 εξαπέλυσε την επίθεσή του και με χρόνο 1:31.067 κατάφερε να πάρει την πρώτη του pole position για φέτος.

Στην κατάλληλη θέση για ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα ο Bastianini.

Την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης «κλείδωσαν» οι αναβάτες της Pramac Ducati. Οι Jorge Martin και Johann Zarco ήταν μεθοδικοί, πολύ γρήγοροι και κατάφεραν να δείξουν ότι έχουν τον ρυθμό να παλέψουν για ένα καλό αποτέλεσμα και στον αγώνα της Κυριακής. Πολύ δυνατός ήταν επίσης ο Brad Binder ο οποίος έφερε την KTM του στην 4η θέση, ενώ ο νικητής του Κατάρ, Enea Bastianini πλασαρίστηκε στην πολύ ικανοποιητική 5η θέση. Την εξάδα έκλεισε ο Pecco Bagnaia ο οποίος ήρθε από το Q1 με την εργοστασιακή Ducati. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Oliveira (KTM), Rins (Suzuki), Miller (Ducati) και Aleix Espargaro (Aprilia).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Δράμα για τους αναβάτες της Honda

Καταστροφικές ήταν οι κατατακτήριες για τους αναβάτες της Repsol Honda και ιδιαίτερα για τον Marc Marquez. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 από το Q1 σημειώνοντας δύο πτώσεις σε διάστημα μερικών λεπτών. Ο Marquez θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 15η θέση. Μέτρια ήταν η εμφάνιση και του ομόσταβλού του Pol Espargaro ο οποίος έμεινε μόλις στην 16η θέση. Μέτριο αποτέλεσμα και για τον Joan Mir με την Suzuki ο οποίος έμεινε στην 18η θέση, ενώ και ο Μaverick Vinales με την Aprilia κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 9:00 το πρωί.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης